Kategoriler
Teknoloji

Tesla’nın otomobillerine iptal artışı

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın bütçe dostu araçlarının ilk teslimatını yapmıştı. Ancak Model 3 araçlarında bilinmeyen sebepten ötürü 10 bilerce kişi siparişi iptal etti.

Edinilen bilgiye göre Tesla’nın bütçe dostu aracı olan Model 3, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Bir yandan rekor seviyeye gelen sipariş alımlara devam ederken diğer yandan on binlerce kişi bilinmeyen sebepten ötürü siparişlerini iptal etti.

63 bin kişi siparişi iptal etti

Şirketin CEO’su Elon Musk yapmış olduğu açıklamada 500 binin üzerinde sipariş aldığını belirtirken 63 bin kişinin bu siparişi iptal ettiğini görmekteyiz ifadesini kullandı. Musk, bu zamana kadar 518 bin civarında sipariş aldıklarının altını çizdi. Her ne kadar model 3 için iptal sayısı artsada mevcut rekorunu hala koruduğu görünmekte.

tesla-otomobil

Şirketin finansal raporunun açıklandığı basın toplantısında açıklama yapan Elon Musk, Bu durumdan hiçte endişeli gözükmemekle birlikte satışlardan gayet menun olduğu gözüküyor. Üretim konusunda zorluk çeken şirket önümüzde ki aylarda bu rakamı 20 bin kadar çıkarmayı planlarken mevcut siparişlerin 2019 yılına sarkması kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi.

Şirketin CEO’su şiparişlerin iptali konusunda gayet ormal bir durum bu diyerek bir örnek vererek açıkladı.

“Bir lokantada hamburger satıyorsanız ve bu hamburgeri müşteriniz 1,5 saat bekletilmesi gerekiyorsa, onlardan yeni bir sipariş talebinde bulunmak ister misiniz?” açıklamasını yapan Musk, son bir kaç ay oldukça zorlu bir süreçti  ancak şimdi şirket hiç olmadığı kadar mutlu ifadesini kullandı.

Şuanda günlük 1800 civarı üretim yapan Tesla ekibini zorlu bir sürecin beklediğini ifade ederken bu sayının giderek artacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir