Kategoriler
Mobil

HTC’nin Durumu Kötüye Gidiyor

Akıllı cihazları çıkardığı ilk dönemlerinden bu yana çok parlak bir kazanç grafiği gösteremeyen HTC firması, bu duruma 2017 yılının üçüncü çeyreğinde de maddi zarara uğrayarak devam etti.

İlk çıkarmış olduğu zamanlarda oldukça kar sağlayan firmanın sonraki yıllarda kaybettiği bu parlak dönem uzun yıllardır firmanın zarara uğramasına neden oluyor. Özellikle de 2017 yılının ilk çeyreğini barındıran Ocak-Mart periyodunda oldukça fazla zarara uğrayan firmanın bu zararı minimal düzeye indirerek üçüncü çeyrekte bu zararı alt seviyelere indirdiği görülüyor.

Yine de bir kar marjı yakalayamamış olan firmanın geneline bakıldığı zaman yaklaşık 550 milyon dolar kar yaptığını görülse de bu kar marjını ürettiği akıllı cihazlardan değil sektör içerisinde farklı alanlarda yer almasından dolayı sağlıyor. Bu durum da cihazların satışlarındaki durağanlığın aynı kalmasına devam ediyor.

HTC U11 Firmanın Umut Kaynağı

Yılın başlarında çıkarmış olduğu akıllı cihazı HTC U11 Tayvan gibi bölgelerde ülke genelinde satışı yükselen cihazlar arasında en tepeye oturdu ve bu firmanın ilk çeyrekteki büyük kaybının iyileştirilmesi adına bir umut ışığı doğurdu.

Yaklaşık bir yıldır sürekli olarak kayıp yaşayan firmanın 2017 yılının ikinci çeyreğinde HTC U11 cihazı sayesinde kayıplarını büyük ölçüde kapattığı görüldü. Sürekli negatif seviyelerde dalgalanan HTC firmasının yetkilileri ve teknik personeli sektör içerisinde kalabilmesi için daha ilgi çekici cihazlar üretmesi gerektiğinin farkında olduğundan dolayı 2017 yılının son çeyreğinde VR gözlük olarak bilinen sanal gerçeklik gözlüğünü sattığı telefonlarla vereceği konusunda bir açıklama yapıldı. Bu açıklamayla beraber sanal gerçeklik gözlüğünün cihaz satışlarında artışa neden olmasını ve uğradığı zararı kapatmayı umut eden HTC firması yetkililerinin bu umudunun ne yönde etkileneceğini cihazlar piyasaya çıktığı zaman görebilmemiz mümkün olacak.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir