Kategoriler
Teknoloji

Psvr Nasıl Televizyonsuz Kullanılır?

Oyun konsolları arasında en çok bilineni ve kullanılanı olan Play Station oyun konsolları, herkesin bildiği gibi televizyonlara bağlanarak oynanmaktadır. Fakat Televizyona bağlamadan da görüntü almanın başka bir yolu daha vardır. Eğer bir PSVR’nız (play station virtual reality) varsa televizyona bağlı kalmadan Play Station keyfi yaşamanız mümkün hale gelmektedir. Aşağıda aktardığımız bilgiler sayesinde Psvr nasıl televizyonsuz kullanılır? kolayca öğrenmiş olacaksınız.

PSVR’ı Ekran Olarak Ayarlamak

Bilindiği gibi Play Station oyun konsolunda PSVR ile oyun oynayabilmek için oyunların sanal gerçeklik desteği sunması gerekiyor. Halbuki Sanal gerçekliğe uygun olarak yazılan oyunlar harici de bu başlığı kullanmak aşağıdaki adımları uygulayarak mümkün hale geliyor. Elbette ki bu ayarlar yapıldığı zaman oyun sanal gerçeklik moduna dönüşmüyor fakat rahatlıkla görüş sağlayabileceğiniz bir sinema modu görüntüsü elde edilebiliyor. Yapılması gerekli işlemler ise oldukça basit ve şu şekilde;

Oyun konsolunuzun seçenekler kısmından ayarlar bölümüne girdikten sonra aygıtlar seçilmelidir. Aygıtlar arasından PSVR (Play Station VR) aygıtı seçimi yapılır. Daha sonra ekran boyutu için sunulan küçük, orta ve büyük seçeneklerinden istediğinizi seçebilirsiniz. Daha sonra oyun esnasında ekran boyutundan memnun kalmaz iseniz oyun kolunda bulunan PS tuşuna bir kaç saniye basılı tutarak, Play Station VR ayar moduna gidebilirsiniz. Ve buradan ekran boyutunuzu değiştirebilirsiniz.

PSVR Ekran Ayarı

Görüntüyü PSVR’a aktardıktan sonra bazen görüntü ortalama problemi de yaşayabilirsiniz. Bunu düzeltmek için ise başınızda oyun konsolu takılı iken başınızı ne yöne doğru oynak istiyorsanız o yöne hizalayın ve Play Station için özel dizayn edilmiş Dual Shock oyun kolunda bulunan options tuşuna basın. Böylelikle oyun görüntüsünü de ortalamış olursunuz. Bu ayarlardan sonra TV’ye bağla kalmadan dilediğiniz ortamda Play Station oyun keyfi yaşamaya başlayabilirsiniz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir