Kategoriler
Mobil

HTC U 11 ilk sıkılabilir telefonu yaptı

HTC U11 gerçekten sıkılabilir özelliğe sahip cihazın sıkılabilir olması ve tasarımı da harika görünüyor.

Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi ile mobil oyun ve uygulamalarda da sıfıra yakın kasmayı yakalayabiliyor. İşlemci hızı ise HTC 10’a göre gerçekten %25 daha fazla LTE ile internet sörfünde HTC 10’dan %43 daha iyi başarı elde ediyor. Ayrıca HTC 10’a göre %35 daha uzun video oynatabiliyor ve 8 saatten daha fazla bir süre müzik dinleyebiliyorsunuz.

CİHAZ ÖZELLİKLERİ VE KAMERASI

HTC U11‘de özellikle kamera için çalıştıkları gerçekten göstermişler DXOMark sitesinin verdiği bilgilere göre 90 puan ile dünyanın en iyi kamerasına sahip kamerasında ise yok yok. Çok eksenli OIS, EIS ve tüm ışık koşullarındaki süper hızlı otofokus ile kamerası daha hızlı çekilen fotoğraflar daha net ve videolar akıcılık sağlıyor.

Ön kamerası 12 Mega Piksel arka kamerası 16 Mega Piksel olan telefonun ön kamerası 2.0, arka kamerası da 1.7 diyafram açıklığına sahip. Yani bu cihaz ile gece karanlığında daha iyi ve net bir fotoğraf çekebiliyor.

Ayrıca sitesinde yazdığına göre kamerada bulunan HDR Boost, karanlık gölgeleri ve en parlak noktaları ölçüp çoklu çekimler yaparak daha net ve daha dengeli fotoğraflar sunma özelliğine sahip. HTC U11 insan gözü gibi odaklayabiliyor.

Tam sensörlü otofokus dediğimiz olay sayesinde sadece birkaç sensör değil, yazılım olarak da odaklayabiliyor. Bu sayede cisim nerede olursa olsun fotoğraf netliğini kaybetmiyor. Çift tonlu led flaş ile de adeta bir fotoğraf stüdyosuna sahip oluyorsunuz.

HTC daha önce telefonlarında Boom Sound hopörler sistemini kullanıyordu HTC U11’de ise en ince ayrıntılarını bile duyabileceğiniz bir hoparlör yerleştirdi. Ses derinliği ve bası daha kolay hissedebileceğiniz gayet güçlü bir hoparlörü bulunmakta.

Çift taraflı hoparlörlerden birisi sesin daha zengin çıkması için diğer woofer hoparlör ise bas, ses derinliği ve netliği için tasarlanmış. Hi-Fi özellikli olması da yüksek çözünürlüklü ses formatlarını dinleyebilmenizi sağlıyor. Yani HD bir video açtığınızda Hi-Fi ses desteği bulunuyorsa HD ses kalitesi ile izleyebileceksiniz.

Ayrıca hafıza seçenekleri olarak ta gerçekten çok güzel bir cihaz ortaya çıkarmışlar 64 ve 128 GB olmak üzere 2 modeli var. 64 GB’lık HTC U11’de 4, 128 GB’lık olanında ise 6 GB RAM bulunmakta.

İşletim sistemi olarak Android Nougat‘ı kullanan telefon ayrıca 2K bir ekrana sahip üstelik IP67 sertifikası bulunuyor yani su geçirmez. Cihazın henüz fiyatı  belli değil tahminlere göre Samsung S8 fiyatın da olacağı tahmin ediliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir