Kategoriler
Donanım Haberleri

Lenovo Bükülebilir Diz Üstü Bilgisayarı Tanıttı

Lenovo’dan bir yenilik daha alışılmış dizüstü bilgisayar tasarımını bir kenara atarak yenilik peşinde koşarak şimdi ise bükülebilir ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı fakat Piyasaya çıkışı tarihi ise henüz belli değil.

Gelecekte Katlanabilir Bilgisayarlar Olabilir

Katlanabilir ekran günümüz cihazlarındaki sertliğe göre biraz garip gelse de Lenovo’nın Twitter’daki paylaşımına göre New York’ta gerçekleştirdiği etkinlikte alışılmış dizüstü bilgisayarların dışına çıkarak dikkat çeken konseptini sergiledi. Şuan için görünürde hiç bir şey yok fakat Belkide gelecekte kullanacağımız esnek bükülebilir ekranlı dizüstü bilgisayarlar olabilir.

Dahili bir klavyeye sahip olan bilgisayar konseptinde Lenovo ile özdeşleşen ThinkPad işaret çubuğu da yer alıyor. Stylus kalem ve sesli komut desteğiyle kontrol edilebilen bilgisayarda gelişmiş malzemeler ve yeni ekran teknolojileri kullanıldığı öne sürülüyor ancak cihazın donanımı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.

Ayrıca  bükülebilir ekranlı konseptin yakın zamanda gelmesi ve gerçekleşmesi  ve tüketiciye sunulması şuan için çok zor gözüküyor çünkü hala hayatımızda bükülebilir ekranlı teknolojilere sahip değiliz. Söz konusu cihazın sağlamlığı ve kullanışlılığı  nasıl olup olmadığı ise şuan için net bir şey görünmüyor belki ilerleyen yıllarda belki yakından görme imkanı bulabiliriz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir