Kategoriler
Mobil

Herkesin merakla beklediği Galaxy Note 8 gün yüzüne çıktı

Galaxy Note 8 sonunda resmi olarak tanıtıldı ve tüm detayları ortaya çıktı. Galaxy Note 8 özellikleri, fiyatı ve tasarımı hakkında her detay ortaya çıktı.

Uzun süredir haberini yaptığımız Note 8 tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıktı. Samsung, uzun süredir Note 8 için yoğun bir çaba harcadıktan sonra New York ve ülkemizde aynı anda lansmanı gerçekleşti.

Galaxy Note 8 uzun süren bir bekleyişin ardından, nihayet New York‘ta ve ülkemizde eş zamanlı olarak düzenlenilen lansman ile resmiyet kazandı. Telefona ait tüm detayları sizler için an ve an takip ederek Galaxy Note 8 özellikleri nasıl? gibi soru işaretini kafanızdan atmanız için ve Galaxy Note 8 fiyatı nasıl olacak? merakını gidermeniz için bütün detaylarıyla dünyayla aynı anda tanıtımını yapıyoruz.

Samsung S8’in çıkmasıyla birlikte ekran tasarımını çerçevesiz ekrandan yana kullanan Samsung Note 8 içinde aynı özveri ile tasarlayarak muhteşem bir görüntü ortaya çıkarmış. 6.3 inç büyüklüğe sahip olan cihaz Quad HD bir ekranla bizi karşılıyor Exynos 8895 yonga setine ev sahipliği yapan cihaz, Android 7.1.1 Nougat kullanmayı tercih etmiş. Şimdilik Android Oreo yeni duyurulduğundan yetişmediğini düşünüyoruz ancak yakın zamanda gelecektir.

Galaxy Note 8 özellikleri

Ekran: 6.3 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5

İşlemci: Exynos 8895 ( 4 x 2.5 GHz Exynos M2 + 4 x 1.7 GHz Cortex-A53 )

Grafik Birimi: Mali G71

RAM: 6 GB RAM

Depolama: 64 GB GB depolama alanı, microSD destekli

Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS

Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7

Pil: 3300 mAh

İşletim Sistemi: Android 7.1.1 Nougat

Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C

Boyut ve ağırlık: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm – 195 gram

Oldukça güçlü bir şekilde bizi karşılayan cihazın dilerseniz biraz daha derinliklerine inelim.

Arkasında Exynos 8895 işlemci barındırıyor

Exynos 8895 işlemcisini ilk defa bu cihazda kullanan Samsung, 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilmişti. Galaxy Note 8 modelinden sonra diğer cihazlara da bu işlemciyi kullanması muhtemel.

1.7 GHz hızında çalışan cihaza Exynos 8895 işlemcisi gücünü arkasına alarak Cortex A53 (1.7 GHz) ve Exynos M2 ( 2.5 GHz) 4 +4 Çekirdek sistemi entegre edilmiş. Bu güç sayesinde daha az pil tüketimi olanağı sağlıyor. LPDDR4x bellek teknolosini kullanarak ve AMRM’ın yeni nesil grafif birimi olan  Mali-G71 ara birimini kullanmakta.

 

Devasa 6.3 inç ekran Note 8 ile bağdaşmış

Büyük ekran telefon sevenleri vazgeçilmezi olarak gördüğümüz telefona Infinity Display Teknolojisi kullanarak kavisli bir ekranla büyüleyici bir görünüm sunuyor.

2960 x 1440 piksel çözünürlük sunan cihaz 18.5:9 en boy ebatlarına sahip olarak dikkat çekerken, 521 ppi piksel yoğunluğuyla birlikte Super AMOLED teknolojisi gücünü kullanarak etkileyici bir görünüm sunuyor.

Corning’in Gorilla Glass 5 teknolojisini kullanan şirket, çizilmelere ve darbelere karşı oldukça iddialı görünüyor. Always On teknolojisinide kullanan Samsung, bu cihazın gücüne güç katmış.

Çift kamera ile Note 8’e gülümse

İlk defa çift kamera deneyimi yaşayan şirketin kamera konusunda da hiç bir masraftan kaçmadığını gözlemliyoruz. 12 megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyafram açıklığına sahip arka kamera ve yine arka alana yerleştirilmiş 12 megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyafram açıklığı bulunuyor.

Dual Pixel teknolojisi kullanılan cihazın, kamerasında ki OIS desteğiyle birlikte gelirken 2x optik ve 10x dijital zoom fotoğraflar çekebilmenize imkan sunuyor. Cihazın ön tarafına yerleştirilmiş kamera yapısı, Galaxy S8 modeline benzer bir kamera kullanarak 8 megapiksel çözünürlüğüne sahip ve f/1.7 diyafram açıklığına sahip olduğu görünüyor.

S-Pen şimdi daha çok gelişmiş!

Her serisinde kalemi ile öne çıkan cihaz şimdi ha çok gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hem yazılımsal olarak hemde donanımsal olarak geliştirilen cihazı en çok S Pen özelliği cazip kılıyor.

Note 5’te de olan özelliği Note 8 içinde getiren Samsung, Ekran kapalıyken kolaylıkla not almanıza olanak sağlıyacak özelliği bu cihazla devam ettirirken kalemin basınç hassasiyet oranını gözle görünür bir şekilde iyileştirme yapmış. Kalemin S-Pen, 0,7 mm uç boyutu ve 4096 basınç duyarlılığı sayesinde daha hassas çizimler ve notlar almanızı sağlayacak. Artık Note 8 ile yazmak eğlenceli bir hal alacak.

Diğer teknik detaylar ve özellikler

IP68 sertifikasına sahip olan Galaxy Note 8, Suya karşı dayanıklığını korurken suyun 1,5 metre altına kadar suya karşı koruma sağlıyor ve 30 dakika boyunca suyun altında rahatlıkla kullanma imkanı sağlıyor.

3300 mAh kapasiteli bir batarya ile gelen cihaz batarya konusunda pasif olmuş. ancak kalem yerini kapladığı için Note 8’i batarya konusunda eleştirmek haksızlık olur.

6 GB RAM ile bizi karşılayan cihazın deolama alanı 64 GB, 128, GB, 256 GB olmak üzere 3 farklı seçenek ile kullanıcıya sunulacak. Ancak edinilen bilgiye göre cihazın sadece 64 GB olanı ülkemizde satışa sunulacak.

Galaxy Note 8 fiyatı

En çok merak edilen konulardan biri ise Note 8 fiyatı oldu. Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı renk seçenekleriyle satılacak olan cihaz, 18 Eylül’den itibaren 4999 TL fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak.

Note 8’i erkenden almak isteyenler için ön sipariş verdiklerinde  500 TL’lik aksesuar hediye kuponu ile karşılaşacaklar ayrıca 19 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında ise 300 TL’lik aksesuar hediye kuponu verilecek.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir