Kategoriler
Mobil

Cep Telefonu Ekranlarının Garantileri Var mı?

Cep telefonları günümüzün vazgeçilmez teknolojik cihazları arasında yer almaktadır. Ülkemizde cep telefonu garanti işlemleri ve satış işlemleri farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Cep telefonumuz üzerinde yapacağımız herhangi bir hata ya da cep telefonumuzun kendiliğinden arıza yapması durumlarında garanti hizmetleri bazı durumlarla ilgilenmektedir.

Cep Telefonu Ekranlarının Garantileri Var mı?

Satın aldığımız elektronik cihazların birçoğunun garantisi genellikle 2 yıldır. Garanti servisi ise elektronik cihazların arıza, çarpa, kırılma, çizilme, bazı aksanlarının çalışmaması durumunda devreye girmektedir, fakat cep telefonlarında uygulanan garanti servisi farklı bir aşama kayıt etmektedir.
Kullandığımız cep telefonlarının günlük yaşamımızda başına türlü kazalar ya da arızalar gelebilir. Telefonumuz suya düşmüş ve bu nedenden ekranı gitmiş, ekranı suyla dolmuş olabilir. Telefonumuzu düşürdüğümüzde ekranının kırılmama olasılığı çok düşüktür, Telefonumuzu cebimizden düşürdüğümüzde ekranı kırılmasa bile ekranında bir temassızlık ya da renk değişimi, ekranın yanıp sönmesi gibi arızalar oluşabilir. Telefonumuz düşmese bile kendiliğinden teknik bir arıza ile karşılaşıp ekranı gelmiyor, telefonumuzun güç düğmesine bastığımızda ekran açılmıyor, ekranına dokunduğumuzda verdiğimiz komutlar işlemiyor olabilir bu gibi sorunlarla garanti servisi ilgilenmektedir.

Fakat bazı durumlarda ya da bazı şirketlerde garanti servisleri 2 yıl kapsamında ücretsiz tamir yapmamak için türlü bahaneler üretebilirler, burada dikkat etmemiz gereken telefonumuzun firması ve garanti şirketinin güvenilir olmasıdır.
Garanti servisleri doğrultusunda telefonumuzun ekranına bir olumsuz olay geldiğinde telefonumuzu tamir ettirmemiz, çatlayan ya da kırılan ekranını düzelttirmemiz 2 yıl boyunca ücretsiz olacaktır, fakat yapılacak olan bazı tamirler için garanti şirketleri belli bir miktar da ücretler almaktadır.
Bu yüzden sizler de telefonunuzu kullanırken son derece özenli ve dikkatli olmalısınız. Kaldı ki artık cep telefonları ücretleri gerçek anlamda cep yakıyor. Bir de bunun üzerine garanti kapsamında olan telefonların bazı distribütör firmalar yüzünden can sıkıcı durumlara düşülmemesi keyfimizi kaçırmamış olur.

Siz böyle bir sorun ile karşılaştınız mı?

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir