Kategoriler
Teknoloji

Replika ürün nasıl ayırt edilir

Replika ürün, bir orijinal ürünün birebir görsellik olarak klonlanmış halidir bu ürünler orijinal inden fark edilmeyecek kadar benzerlik göstermektedir ancak sağlığa oldukça zararlı kanserojen maddeler içermektedir.

Replika ürünü kesinlikle önermiyoruz özellikle elektronik cihazlar cep telefonu, taplet bilgisayarlar gibi replika cihazlar SAR değeri yüksek olduğundan ileride ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmanıza yol açabilir.

Repkika ürün ile orijinal ürün arasında ki farkı ayırt etme

Replika ürünü nasıl anlayacağınıza dair bir bilgiye sahip değilseniz bir ürünün replika olup olmadığını nasıl anlayacağınıza dair liste yaptık.

Replika cep telefonu

Replika cep telefonu yani orijinal olmayan bir cep telefonu anlamanın bir çok yolu vardır. Replika telefon üreticileri benzerlik olarak birebir benzetmeye çalışsa da kalitesiz malzeme kullanması ve yazılımsal ve donanımsal olarak kalitesiz ürünleri yerleştirmektedir.

Yazılım kontrolu

Akıllı telefonları alırken özellikler Android akıllı telefon alırken dikkat etmeniz konulardan biride şu replika telefon üreticileri Android kullandığı için burada işiniz zorlaşıyor. Android değil de Bir İphone marka telefon alırken Iphone IOS yazılımı kullandığı belli olduğu için direk olarak Iphone telefon aldığınızda markete girip bakmanız yeterli olacaktır Android marketle karşılaşırsanız bilin ki o Iphone Replikadır. Bir Android işletim sistemli telefon almak istediğinizde işiniz biraz daha zorlaşabilir. Örnek olarak Samsung, HTC, LG, Huwai gibi bir çok Android işletim sistemini kullanan telefon mevcut. Bu marka telefonları alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor anlattık.

Genelde 2. el telefon alırken bu tip sorunlarla karşılaşırız yada internetten sipariş ettiğimizde sorun çıkar. 2. el telefon alırken telefona Antutu programını indirin ve verdiği puana bakın puanı internetti inceleme sonuçlarıyla karşılaştırın değer tutuyorsa orijinaldır eğer ki değer tutmuyorsa orijinal değildir. Eğer ürünü internetten sipariş ediyorsanız anlamak mümkün değildir.

Replika tabletler

Replika tablet bilgisayarlar pek fazla piyasada bulunmuyor çünkü zaten kendi markalarını çıkarıyorlar ama yinede ürünü alırken Orijinallik testi yaptırın yukarıda cep telefona indireceğiniz gibi Antutu programı ile test edebilirsiniz.

Cep telefonum yada tablet bilgisayarım replika mı diye kafanızda soru işareti olmaması için ürünü bilindik marka olan yerlerden alınması tavsiye edilir. Eğer ki cihazı almış sanız merak ediyorsanız replika olduğunu anlamanın en kolay şekilde anlatmaya çalıştık.

Replika ve Orijinal ürün tablosu
Özellik Replika ürün orijinal ürün
Yazılım Sahte yazılım (Android) Orijinal yazılım (Adroid, IOS)
Üretim yeri ÇİN (CHİNA) Telefona göre değişiyor
Batarya Patlamaya meyilli Uzun ömürlü batarya
Tasarım Birebir benzerlik (Kanserojen madde içerir) Kaliteli malzemeden üretilir
SAR Sağlık açısından zararlı sar değeri yüksek. Sar değeri düşük
Fiyat Olabildiğince ucuzdur. Sıfır ve 2. el olarak değişkenlik gösterir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir