Kategoriler
Mobil

Android telefonlar oyun konsoluna dönüşüyor

Android markette sürekli artan oyunlarla birlikte çıkan oyunlarda yeni gelişen telefonlara ayak uydurunca oyun konsoluna dönüşmektedir.

Yalnızca Android akıllı telefonlar için çıkarılan yeni aksesuar Smart Boy, oyunculara Game Boy deneyimi yaşatıyor. Nintendo çalışanı olan Gunpei Yokoi ve ekibi tarafından tasarlanarak geliştirilen ilk Game Boy, gamer kitlesi için devrim niteliği taşıyor. Günümüzde Android telefonlar için çıkarılan Smart Boy aksesuarı ile birlikte, oyun severlerin nostalji yaşayacağı günlere dönülüyor. Hyperkin Smart Boy, 21 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak olan gönderilerle beraber ön siparişe çıkıyor.

Nintendo’dan Android’e Uzanan Destek

Orijinal Nintendo Game Boy severler için geliştirilen ve yeni bir kitle oluşturacak olan Smart Boy üzerinde Nintendo şeması kullanılıyor. Düğme konfigürasyonları ve renk şemalarıyla beraber Nintendo Game Boy’u anımsatan Smart Boy, Google Play Store mağazasında bulunan bütün Android emülatörüyle eşleşiyor ve otomatik olarak çalışıyor. Hyperkin’in geliştirdiği Smart Boy, USB-C konektörlü Android akıllı telefonlar için hazırlanan bir ek aksesuar olarak satışa çıkıyor.

Fiziksel kontrolleri ve iletişimi Game Boy’a benzetilen Smart Boy aksesuarı özellikle Samsung Galaxy S8 akıllı telefonu için üretiliyor. Ancak Moto Z, Z Force ve Google Pixel, Pixel XL gibi diğer USB-C desteği sunan telefonların yanında, Hyperkin’in güncel sitesinde bulunan bütün akıllı telefonların tam listesi de sıralanıyor.

Çıkış Tarihi ve Ön Sipariş

USB-C desteği sunan bütün akıllı telefonlarda çalışma desteği sunan Smart Boy aksesuarı 21 Ağustos 2017 tarihinde gösterime girerek ilk ön siparişlerini almaya başlıyor. Kesin çıkış tarihi hakkında net bir bilgiye yer verilmeyen Smart Boy cihazının ortalama olarak ön sipariş sonrası 3 ay içerisinde belirlenen mağazaların bütününde satışa çıkması bekleniyor.

USB-C ve Smart Boy Aktifleştirme

Samsung Galaxy S8 için ilk olarak geliştirilen ancak daha sonra USB-C desteği bulunan bütün cihazlarda çalışma garantisi sunan Smart Boy, kendi soket girişleriyle beraber USB-C girişine oturtularak kullanıma aktif hale getiriliyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir