Kategoriler
Nasıl yapılır

Iphone’da doğru ve hızlı şarj doldurmak

Hepimizin zamanı değerlidir. Bir yere gitmemiz gerektiğinde şarjda olan telefonu yarıda kesmek zorunda kalıyoruz. Iphone şarj süresini hızlandırmak için yapmamaız gerekenleri kısaca anlatmaya çalıştık.

Iphone akıllı telefon kullanıcılarının yaşadığı büyük sorunlar arasında, batarya ömrünün kısa olması geliyor. Bu nedenden dolayı neredeyse bütün Iphone kullanıcıları her gittikleri yerde yanlarında kendi cihazlarının şarj aletlerini gezdirme gereği duyuyor. Bu gibi sorunlarda telefonu daha hızlı şarj etmek ve cihazın batarya ömrünü uzatmak mümkün görülüyor.

Iphone Şarj Doldururken Neler Yapılmalı?

Şarj doldurmak için prize takılan Iphone cihazlarında bu süreyi hızlandırmak için Wi-Fi veya hücresel veriyi kapatmak gerekiyor. Wi-Fi ve hücresel veri aktif durumda olduğunda, cihaz içerisindeki mevcut gücü harcayarak şarj olma süresini yavaşlatıyor ve batarya ömrünü kısaltıyor. Aynı zamanda ekran parlaklığının kısılması cihaza binen enerji yükünü hafifleterek daha hızlı şarj doldurma durumuna geçmektedir.

Konum Servis Özelliği

Iphone akıllı telefonlarının içerisinde bulunan konum servisi özelliği, yüksek pil tüketimi yapan bir özelliktir. Konum servisi GPS olarak algılanıyor ve kişinin telefonunun nerede olduğu, bulunan konumun hangi bölgeye ait olduğu görülüyor. Bu özelliği cihaz kullanımı esnasında ve şarj doldurma aşamasında kapatarak cihazın pil ömrü uzayacağı gibi daha hızlı şarj olacaktır.

Bütün Özellikleri Tek Tuş İle Kapatmak

Iphone cihazlarında ayarlar bölümünde uçak modu bulunuyor. Bu mod başka yan uygulamaları kapatmaya gerek kalmadan, cihaz içinde çalışan bütün özellikleri, Wi-Fi, hücresel veri, arka plan uygulamaları, konum servis özelliği, bildirimler ve aramalara tamamen tek tuş ile kapatma imkanı sunuyor. Iphone akıllı cihazlarda, ayarlar bölümüne gidilerek uçak modu aktif edildiğinde cihaz içerisinde bütün veri akışı duruyor. Böylelikle cihaz daha hızlı şarj oluyor ve pil ömründe artış görülüyor. Ancak uçak moduna alınan cihazlar geri aktif edilene kadar gelen ve giden aramalara tamamen kapalı kalıyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir