Kategoriler
Mobil

Android N Nasıl Kurulur?

Android N, 2016-2017 yıllarında Android cihazlar için geliştirilmiş olan en yeni özelliklere sahip sürümdür. Hatta ilk olarak General Mobile 4G telefon ile listeye eklenen Android N, o yıllarda kullanılabilecek çok işlevsel özellikleri bulunuyor. Android N’den önce Android M sürümü mevcuttur.

Android N Özellikleri

Android N’nin bildirim ekranı oldukça geniş yenilik sağlıyor. İlk olarak değiştirilen alanın Notification Shade olduğunu anlamak için çok dikkatli olmaya gerek yok, hemen belli oluyor zaten. Ekranın tümünü kaplayan bildirimler, en üstteki hızlı erişim menüsü, sistem kullanıcı ara yüzü de geliştirilen ve değiştirilen bölümler arasındadır. Bu sebeple yeni bildirimler oldukça kolay takip edilebiliyor ve görülebiliyor.

 İstenilen bildirimin görünmesi isteyen bildirimlerin görünmemesini sağlayan bir özellik daha mevcut bu sürümdedir. Bildirimler üzerindeki ikona uzun basıldığı zaman, ayarlarda hangi bölüme ait olan bir özellikse, o kısma gitme yeniliği ise kullanıcılara oldukça işlevsellik ve pratiklik sağlıyor. En önemli özelliklerden biri resim veya video açıkken, diğer tarafta başka bir uygulamanın kullanılabiliyor olmasıdır. Yani cihazın video oynatıcı kapatmadan, videonun istenilen yöne çekilmesini sağlıyor.

Android M’de çoklu pencere özelliğinin ön izlemesi görülmüş ama tam olarak kullanılamamıştır, Android N ise buna ev sahipliği yapıyor. Android cihazların en önemli sorunu bataryalarının durup dururken azalması ve bitmesidir. Bu sürüm sayesinde arka planda olan uygulamalar otomatik olarak azalıyor ve sürekli internet kullanımı da kısıtlanıyor. Yani batarya grafiği yenilenen özellikler arasındadır. Android N ile gece modu da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Arka planda koyu bir duvar kağıdı seçildiğinde açılan pencerenin bembeyaz olması hoş olmuyordu ve buna uygun bir çalışma yapılması da kullanıcıları mutlu eden sebepler arasındadır.

Kurmak İçin

Yüklemek için herhangi bir site üzerindeki linkten Android Beta programına katılınır. Kayıt olduktan sonra site üzerinde, Android N indir butonu çıkıyor. 24 saat içinde OTA ile hızlı bir şekilde cep telefonuna gelir. Manuel olarak OTA’yı telefondan, kayıt olduktan sonra menü – ayarlar – telefon hakkında – sistem güncellemeleri işlemlerini sırasıyla takip ederek, güncelleme geldiğinde yüklenilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir