Kategoriler
İnternet

Yeni Siber Saldırı olabileceği Sinyalleri Geliyor

Yeni Siber Saldırı olabileceği Sinyalleri Geliyor… Bu sorunun kendisi bile insanları tedirgin etmekte.

Tehlike devam ediyor

Bildiğiniz gibi geçen hafta Cuma günü tüm dünyada etkili olan siber saldırı sonucu bir çok ülke ve kurumlar ciddi anlamda zarar görmüş ve hatta üretim bantlarını durdurmuş çalışanlar bu yüzden işlerine gidememişti.

WannaCry adlı fidye yazılımı üzerinden başlatılan siber saldırı, yaklaşık 150 ülkede 200 binden fazla kişiyi etkilemişti. Etkilenen ülkeler ve kurumlar arasında büyükleri sayacak olursak, Almanya’da Deutsche Bahn, Türkiye de Oyak Renault, İngiltere’de Ulusal Sağlık Hizmeti, İspanya’da telekomünikasyon devi Telefonica ve ABD’de taşıma ve gönderi devi FedRx ve Rusya İçişleri Bakanlığı bunlardan sadece bazıları.

İngiliz yayın kuruluşu olan Financial Times’a verilen bilgiye göre bilgisayar korsanları, ABD’li istihbaratçıların siber güvenlikle ilgili önemli verilerini çaldığı iddiasında bulundu. Hackerların eline geçtiğini iddia eden uzmanlar,  bunu yeni ve eskisinden daha etkili büyük bir siber saldırı için kullanacakları iddiasında bulundu. Ele geçirilen bu bilgilerin yeni bir siber saldırı için nasıl kullanacakları hakkındaki yorumları kendi aralarında gizli bir şekilde  tartıştıkları fakat bu konuşmaların herhangi bir arama motorunda veya herkesin erişimine izin verilmeyen gizli bir platformdan yürüttükleri iddiası bulunmaktadır. Saldırıların halen devam etmesi ciddi tedirginliğe yol açmaya devam ediyor. ne zaman bu konu hakkında önlem alınacak bilinmezken hiç bir devlet yetkilisi bu konu hakkında detaylı bilgi aktarmaktan kaçınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir