Kategoriler
İnternet

Walt Disney hackerlere teslim oldu

Walt Disney hacklere teslim oldu. Amerikanın büyük yapım şirketlerinden olan Walt Disney hackler tarafından rehin alındı.

Walt Disney’de hacker kurbanı oldu

Walt Disney sistemi hackler tarafından saldırıya uğrayarak 26 Mayıs tarihinde vizyona girmesi beklenen Karayıp Korsanları Filmlerinin İnternet de yayınlamak ile tehdit ettiler. Bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen Disney sistemlerinin istenilen parayı ödeyip ödemeyeceği netlik kazanmış değil.

Amerikan yayın kuruluşu olan BBC tarafından yapılan açıklamada Disney Ceo’su bilgisayarlar korsanlarının sistemi ele geçirmeleri ile henüz vizyona girmeyen filmlerin İnternet aracılığı ile 20’şer dakikalık gösterimler ile yayınlayacaklarını söyledi. Iger açıklamasında istenilen fidye için ise,şirketin istenilen parayı ödemeyi reddettiğini durumun emniyet ile paylaşılarak beklediklerini ifade etti. Iger ele geçirilen filmlerin ismini vermezken Hollywood haberleri yapan Deadline sitesi ele geçirilen film’in “Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)” olduğu yönünde haber yaptı.

Geçtiğimiz ay da Netflix‘in sistemine sızarak “Yeni Siyah Turuncu (Orange is the New Black)” ele geçiren korsanlar bu dizinin yayına girmemiş olan 5.bölümünü ele geçirerek fidye talebinde bulunmuştu.Bunun üzerine şirket istenilen fidye için korsanlara olumsuz cevap vererek bu fidyenin ödenmesinin mümkün olmadığını söylemiş bunun üzerine korsanlar “Yeni Siyah Turuncu (Orange is the New Black)” dizisinin 5.bölümünü İnternet de yayınlamışlardı.

Son zamanlarda bu tür şirketlere yapılan hacklemeler ile ele geçirilen film veya diziler için fidye isteme ne kadar devam eder bilinmez ama Amerika Devletinin bu konuya nasıl çözüm getireceği merak konusu. Ayrıca şirketler nasıl bir önlem alacak bu da ayrı bir soru. Disney korsanlar tarafından istenen fidye miktarını da açıklamaktan kaçınmıştır. Ve bunun sonucunda şirket korsanlar ile nasıl mücadele edecek hep birlikte göreceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir