Kategoriler
İnternet

Wikipedia’ya Türkiye’den Erişim Yasağı!

İnternetin eli kolu niteliğinde olan açık kaynak ansiklopedisi Wikipedia neden kapatıldı? Bu sabah saatlerinde Türkiye’den erişimi kapatılan Wiki sitesinde son durum detayları...

BTK tarafından yasaklanan internet sitelerine bir yenisi daha eklendi! Kullanıcıların sıklıkla ziyaret ettiği online ansiklopedi Wikipedia’nın neden kapatıldığına dair soru işaretleri devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, siteye Türkiye’den erişimi durdurdu. İdari tedbir kararı alındı.

Her kullanıcının özgürce katkıda bulunabildiği açık kaynak sitesinin tüm alt alan adlarına giriş yasak. Her kategoride çeşitli bilgilerin alındığı Wikipedia hakkında henüz bir mahkeme kararı da yok. Günün ilerleyen saatlerinde mahkeme kararının gelmesi bekleniyor.

Wikipedia Neden Kapatıldı?

İddiaya göre Türkiye’ye terör gruplarıyla aynı içerik ve yorumları paylaşması, Wikipedia’nın sonu oldu! Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, Wikipedia’da yayınlanan terör içerikli bilgi ve yorumlara kullanıcıların erişmesi yasaklandı. Söz konusu ansiklopediye bu içeriklerin kaldırılması için uyarı gelmişti. Sitenin ısrarla bu tarz içerikleri kaldırmaması üzerine, BTK böyle bir tedbir almak zorunda kaldı.

Türkiye’ye yapılan karartma ve operasyonlara destek vermeyen,

Uluslararası hukuka uygun hareket eden,

Mahkeme kararlarına uyum sağlayan mecralara erişim yasağı kaldırılacak.

Wikipedia’nın Türkiye’de kapatılmasının gerekçesi ‘teröre karşı iş birliği yapmak yerine, Türkiye’ye uluslararası arenada karalama kampanyası yapan çevrelerin parçası olarak hareket eden bir bilgi kaynağı haline gelmesi’ olarak gösteriliyor.

“Wikipedia’ya Türkiye’den Erişim Yasağı!” için 6 yanıt

Vallahi buna sevindim wikipedia gibi başı boş bir site kullanıcıların kafasına göre düzenlediği Osmanlı eserlerini kafalarına göre tasarlayan site bence hak ettiği cezayı aldı.

Her önüne gelen Wikipedia’da bir şeyler yazıyordu bir kaç yavşak var türkiye yetkilisi onlarda ne yaptıklarını bilmeden hizmet ettiklerini zannediyorlar. Bence wikipedia’nın kapatılması süreklilik olur da daha açılmaz.

Wikipedia’dan her zaman şüpheleniyordum zaten wikielas benzeri ifşa grubuyla bence ortak çalışan bir kurum hiç para almadan babasının hayrına hizmet yapmıyorlarya hepsi istihbaratcı bunların. Wikipedia kapatma davası uzun süreceğe benziyor umarız dahada açılmaz.

Bir wikipedia nın kapanmadigi kalmıştı oda oldu gerçi devletimiz bir yanlış yapmışsa cezalandırılması gerekir.

Bende hala açık görünüyor demekki ip adresine kaynaklanıyor. Wikipedia sitesine pek girmem ama ajan olabilirler dikkat etmek lazım.

Adamlar kesin hak etmiştir. Türkiye yasalarının doğru karar verdiğine eminim amerkikada yaşayan bir türk olarak her zaman türkiyenin yanındayım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir