Kategoriler
İnternet

WhatsApp kullanıcısı günlük 1 milyar

WhatsApp kullanıcısı günlük 1 milyar oldu. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp nerede ise Facebook kadar popüler oldu. Facebook kanadı altına giren WhatsApp aylık 1 milyar kullanıcısını günlük aktif kullanıcıya çevirmeyi başardı. Açıklanan rapor detayları haberimizde…

Facebook bünyesine dahil olan anlık mesajlaşma platformu olan WhatsApp yenilikçi ve sürekli değişimler sayesinde günlük aktif kullanıcı sayısını 1 milyara taşımasını bildi. WhatsApp bundan bir yıl öncesine kadar toplamda ay bazında elde ettiği kullanıcı sayısını son dönemlerdeki yaptığı yenilikçi çalışmalar ile günlük kullanıcı sayısına çevirmiş durumda. Geçen yılın verilerine aylık 1 milyar kullanıcısı bulunuyorken hem kendi içerisindeki yenilikler sayesinde hemde kullanıcısı çoğalan akıllı telefonlar sayesinde şimdi bu rakamı 1,3 milyar seviyelerine taşımasını bildi. 1,3 milyar kullanıcını tam 1 milyarı günlük olarak aktif WhatsApp kullanıyor.

Sosyal Paylaşım platformlarının ziyaretçi sayıları ne?

1 milyar günlük aktif kullanıcı ziyaretinde yine günlük olarak 55 milyar mesaj gönderimi, 4.5 milyar fotoğraf paylaşımı, 1 milyar video paylaşımı gerçekleştiriyor. WhatsApp anlık mesajlaşma uygulamasında oluşturulan arkadaşlar grubunun elde edilen rakamlarda büyük pay sahibi olduğu görülmekte.

WhatsApp gibi diğer anlık paylaşım platformlarında ziyaretçi sayıları ne birde onlara göz atalım.

Facebook sosyal paylaşım platformunun uygulaması olan Facebook Messenger Nisan 2017 de yaptığı açıklamada aylık aktif kullanıcı sayısının 1,2 milyar olduğunu, Instagram ise Haziran 2017 deki verilerinde günlük 250 milyon, Snapchat Mayıs 2017 de açıkladığı verilere göre ise günlük 166 milyon olduğu ortaya çıkmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir