Kategoriler
İnternet

Ransomware İsimli Bilgisayar Virüsü Yaygınlaşıyor

nRansomware adı verilen virüs pek çok bilgisayara bulaştı ve giderek yaygınlaşıyor. Konu ile ilgili detaylar…

İnternette bildiğiniz gibi çok fazla virüs bulunuyor ve bu virüsler ile ilgili gerekli önlemler alınsada sürekli yeni çeşitleri türüyor. İşte nRansomware isimli zararlı yazılım da buna örnek olarak gösterilebilir. Güvenlik şirketleri, nRansomware isimli yeni bir zararlıya karşı oldukça dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Yazılım bir fidye yazılımı olarak geliştirilmiş ve bilgisayarlar üzerinden tasarlanmış. Amaç kullanıcının şahsi verilerine, hem de en özel görüntülerine ulaşabilmek. nRansomware, hali hazırda bulunan pek çok fidye virüsünden bazı yönleriyle epey farklı. Genelde fidye virüsleri sizin cihanızında hali hazırda bulunan dosyaları kilitler ve açmak için sizden para ister fakat bu uygulamanın sizden istediği şey para değil kişisel fotoğraflarınız.

nRansomware isimli zararlı yazılım bilgisayarınıza bulaştığında sisteminizi kilitliyor ve sizden 10 adet çıplak fotoğraf çekip kendilerine göndermelerini istiyor. Para yerine böyle bir istekte bulunan hackerlar, fotoğrafların gönderileceği yer olarak da Protomail hesabı veriyorlar.

Yazılımdan Nasıl Korunabilirsiniz?

nRansomware fidye virüsünden korunmanın bir numaralı yöntemi bilgisayarı çok daha dikkatli kullanmaktan geçiyor. Artık internette alışveriş yaparken, surf yaparken, bir şeyler indirirken çok daha dikkatli olmalısınız. Aynı zamanda sisteminizde muhakkak kaliteli bir antivirüs programının bulunmasını tavsiye ederiz. Zararlı yazılım güvenlik şirketleri tarafından keşfedildiği için pek çok antivirüs programı güncellenerek bu virüse karşı algısı açık hale gelecektir ve böylelikle olası bir tehlike durumunda fayda sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir