Kategoriler
İnternet

Opera tarayıcısı yeni cazip pek çok özellik ile geldi!

Opera tarayıcısı Kullanıcılara iyi hizmet verebilmek adına çeşitli güncellemeler ile daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkmayı hedefliyor. Dünyanın en popüler internet tarayıcılarından biri olan Opera, sunduğu bazı yeniliklerle kullanıcıları kendisine çekecek.

Günümüzde bildiğiniz üzere pek çok internet tarayıcısı bulunmakta. Bu tarayıcılardan bazıları mobil platform için, bazıları ise PC platformu için özel tasarlanmakta. Bu durum da büyük bir rekabeti gözler önüne seriyor. Pek çok tarayıcı şirketi, birbirinin önüne geçebilmek için var gücüyle çabalıyor. Bu rekabette özellikle bazı tarayıcıların ön planda olduğu gözlerden kaçmıyor. Ancak Opera gibi alternatif popüler tarayıcılar da o söz konusu zirvedeki bazı tarayıcıları ciddi ölçüde zorlayabilecek kapasitede. İşte Opera, rakiplerini geride bırakabilmek, zirveye erişebilmek için adeta her yolu deniyor.

opera tarayici
opera tarayici

PEK ÇOK YENİ ÖZELLİK DAHA EKLENDİ

Opera‘ya daha önce dahili VPN, dahili reklam engelleme gibi pek çok özelliğin sunulduğunu biliyoruz. İşte şimdi de söz konusu tarayıcıya WhatsApp, Messenger, Telegram kısayolları dahil edildi. Bu kısayollar ile kullanıcılara çok daha pratik bir tarayıcı kullanımı vaad edilmekte. Söz konusu özellik mobil Opera için geçerli.

Mesela Opera’yı akıllı telefonunuzdan çalıştırdığınızda sol bölümde WhatsApp, Telegram ve Facebook Messenger ikonları da yer alacak. O ikonlara tıkladığınızda hemen tıkladığınız ikonun uygulamasına geçiş yapmış olacaksınız. Aynı zamanda bir önemli pratiklik daha sunulmuş; Mesela Opera’da dolaşırken bir fotoğraf gördünüz ve bunu bir arkadaşınızla WhatsApp’tan paylaşmak istiyorsunuz. İşte hemen o fotoğrafı WhatsApp ikonunu sürükleyerek arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz. pek çok yenilik ile gelen opera tarayıcısı rakipleri olan Chrome ve Mozilla firefox gibi tarayıcıları zorlayacak gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir