Kategoriler
Sosyal

Artık E Spor Musabakaları Canlı Yayınla Facebookta

Artık Günümüzde internet üzerinden yapılan bir çok canlı yayınlar ve özellikle genç kitle hitap eden canlı yayın kanalları var ve bunlar izleniyor.

Twitch ve YouTube ve bunun gibi kanallar üzerinden yapılan canlı yayınların izlenildiği kadar Facebook canlı yayınları da izleniyor ancak Facebook yayıncılara reklam geliri sağlamadığı için yayıncılar şu anlık Facebook’u yayın odaklı pek kullanmıyorlar İnternet canlı yayınlarının sadece oyuncular ve yayıncılar tarafından yapılmadığını belirtmek iyi olur.

Kurumsal firmalarında bu akıma katıldığını ve artık herkes internet üzerinden yayın yaptıklarını söyleyebiliriz. Bunlara örnek vermek gerekirse özellikle ILS Vision 2016 Rio Yaz Olimpiyatlarını canlı olarak YouTube üzerinden yayınlamış ve bu yayınlanma üzerinden yaklaşık 950.000 kişi bu YouTube kanalına abone olmuştu İnternet canlı yayınları yüksek kitlelere ulaşıyor bunu rahatça anlayabiliyoruz.

Bundan sonra Facebook E-Spordan fazlasıyla yararlanmak istediğini açık ve net bir şekilde açıklamış olaca ki E-Spor maçlarını ve turnuvaları artık canlı olarak yayınlayacağını resmi olarak duyurdu. E-spor camiasında bu konuda yapılan açıklamasında  yüksek konumda olan ESL ile Facebook arasında yapılan anlaşmaya göre 5500 saate varan içeriklerin yayınlayacağını  Facebook canlı olarak yayınlayacak. bu da demek oluyor ki artık youtube ve diğer kanallar gibi Facebook ta bu kervana katılmaya hazırlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir