Kategoriler
İnternet

Instagram Uygulaması İkinci Kez Neden Çöktü?

Sosyal medyanın en sevilen uygulamalarından biri olan Instagram’da ardı ardına beklenmedik durumlar yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde tüm dünya genelinde çöken uygulama bugün bir kez daha çöktü. İşte detaylar.

Instagram sosyal medya uygulamaları içerisinde artık kendisini kabul ettirmeyi başardı. Yayınlandığı andan bu yana sürekli olarak yükselişine devam eden neredeyse hiçbir dönem gerileme yaşamayan uygulama dün açıklanan bilgilerle beraber 700 milyon kullanıcı sayısına da ulaşmış durumda. Tüm bunlarla beraber toplamda 700 milyon aktif kullanıcısı olması zaten uygulamanın yönetimini zor bir hale getirirken yeni özelliklerinde sunucularda ekstra yüklere neden olduğu düşünülüyor.

Instagram nedeni doğrulamamış olsa da bu gibi teknik yetersizlikler uygulamada baş göstermeye başladı. Öncelikle uygulamanın dün itibariyle kullanıma kapandığı haberleri yapıldı. Haberlerde yer alan detaylara göre uygulamanın akşam saatlerinde çöktüğü ve uzun bir süre tüm dünya genelinde kullanılamadığı belirtilmişti. Sorunun aynı gün içerisinde çözülmesi sonrasında bir nevi neden kaynaklı olduğu umursanmadı. Instagram’ın tüm dünya genelinde çökme sorunuyla karşı karşıya gelmesinden sonra bugün akşam saatlerinde uygulama bir kez daha çöktü.

Instagram Neden Çöküyor?

Bu kez dün yaşanan olayın hemen hemen aynısı tekrar etti. Yine tüm dünya genelinde uygulama kullanılamaz hale geldi. Özellikle uygulamada yaşanan çökme sorununun yine akşam saatlerinde tekrar etmesi Instagram’ı gündem haline getirdi. Acaba uygulamaya saldırı mı yapılıyor soruları akla gelmeye başladı. Fakat bir yandan da uygulamanın sunucu sorunlarından kaynaklı olarak çöktüğü belirtiliyor.

Instagram’ın 700 milyon kullanıcı sonrasında sunucu sisteminde değişikliklere gitmek istemiş olabileceği bunun için yapılan çalışmalar sırasında ya yaşanan bir sorundan ya da doğrudan çalışma nedeniyle Instagram çökme durumlarının yaşandığı da konuşuluyor. Tüm bu iddialar arasında akşam saatlerinde yaşanan ikinci çökme sorununun da şu an giderildiğini belirtelim. Ardı ardın yaşanmasının iyice tedirginliğe neden olduğu Instagram çökme sorununa ilişkin uygulama yetkililerinden bir açıklama gelip gelmeyeceği ise net değil. Sorun devam ederse Instagram’ın bir açıklama yapması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir