Kategoriler
İnternet

Google’dan Büyük hata Japonya’nın yarısı İnternetsiz kaldı

Geçtiğimiz günlerde internetsiz kalan ülkelerden biride Japonya oldu milyonlarca kişinin internetsiz kalmasına sebep olan olay ise Google’un sebep olduğu söyleniyor. Gooole’un bu hatayı telafi etmesinden sonra ise internette yavaşlamalar olduğu açıklandı.

Peki hepimizin bildiği teknoloji devi olan Japonya nasıl oldu da internetsiz kaldı. Google’ın, bazı verileri yanlışlıkla Verizon’a göndermesi sonucunda bu olayların yaşandığını açıkladı. ayrıca bu olaydan kısa bir süre sonra Google özür mesajı  gönderdiği  açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Bu olaya ise hemen müdahale eden Google çalışanları yapılan olayı düzelttiler yapılan açıklamada ise Google üzerinden yönlendirilmesi için büyük miktarda IP adresi varmış gibi bir görüntü ortaya çıktığı için ve bu IP adresleri normelde Japon internet servis sağlayıcılarına aitti ve Google’ın bir servis sağlayıcısı olmaması trafiğin başka bir tarafa yönlenmesine sebep oldu.

Bu nedenle Japonya içindeki ağ trafiği bir süreliğine yönlendirme yapılamadı. Google sözcüsü Asahi Shimbun, hatanın 8 dakika içerisinde giderildiğini ifade edildi Japonya’daki yaşanan bu olaydan sora gelen şikayetler üzere bakanlık soruşturma başlattığını açıkladı. Bizi takip etmeye devam edin.

THN – Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir