Kategoriler
Yazılım

Windows 10 Torrent Dosyalarını Engelleyecek

Bilgisayarlar göz önüne alındığı zaman dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Windows, artık yeni nesil işletim sistemleri Windows 10 sürümüne geçiş yaptı. Şu an için en güncel sürüm olan Windows 10 içinse Microsoft her geçen gün yeni bir atılım yapıyor. Bu kez korsan içerikleri engellemek için Windows 10 sistemlerine özel yeni bir torrent engelleme güncellemesi gündemde. İşte detaylar.

Microsoft, Google gibi dev firmalara son dönemde korsan içeriklere karşı savaş açmaya başladı. Her iki teknoloji devi değil daha birçok teknoloji devinin de dahil olduğu korsanla mücadele kapsamın en etkili haberler ise Google’dan gelmişti. İnternet devi artık dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google arama motoru aramalarında torrent sitelerinin görüntülenmeyeceğini açıklamış ve yeni sistem üzerinde çalışmaların başladığı belirtilmişti.

Fakat bu haberlere rağmen özellikle torrent üzerinden korsan içerik kullanımı devam edince bu kez bir hamle de dünyanın en çok kullanılan işletim sisteminin sahibi olan Microsoft tarafından geldi. Artık Windows 10 işletim sistemlerinde kullanıcıların torrent dosyaları indirmesi engellenecek.

Windows 10 Büyük Torrent Sitelerine Karşı Sistem Koruması

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle büyük torrent sitelerinden dosya indirmelerinin engelleneceği belirtildi. En çok bilinen torrent sitelerini engellemek için mini bir zorunlu sistem güncellemesi yayınlayacak olan teknoloji devinin sistemi nasıl engelleyeceği ya da farklı olarak nasıl bir teknoloji kullanacağı konusunda ise bilgi verilmiş değil. Hatta Microsoft’un bu konuyu kasıtlı olarak gizli tuttuğu bile belirtiliyor.

Güncelleme ve sistemin nasıl engelleneceği konusunda henüz bilgiler yok fakat şimdiden markanın adımlar atmaya başladığını da belirtelim. Özellikle telif hakkı sorunları yaşanan içerikler için Windows 10 işletim sisteminin en azından kendisini güvenceye aldığını görmüş olacağız. Bu şekilde şu an çok ciddi oranda kullanılan Windows 10 işletim sistemi üzerinde korsan içeriklerle mücadele başlamış olacak.

Microsoft’un bundan sonra nasıl adımlar atacağı ve Windows için yeni güncellemelerle korumayı genişletip genişletmeyeceği bilinmiyor. Bir yandan teknoloji devinin kullanıcı tepkilerini de ölçtüğünü söylemek gerekiyor. Tepkilere göre sistem değişikliğine gidilme ihtimali var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir