Kategoriler
İnternet

Çinde 4000 internet sitesi kapatıldı

Çin’den yapılan bir açıklamaya göre Ülkede yılın ikinci çeyreğinde kanun dışı içerik yayınlayan toplam 4000 bin internet sitesi kapatıldı.

Çin İnternet İdaresi olan CAC yapmış olduğu araştırmada nisan, mayıs ve haziran aylarında, ulusal güvenliği tehdit eden bir sitenin şiddete teşvik ettiği ve asılsız yayınlar yapması ile birlikte Çin yönetimi harekete geçti. Bununla birlikte toplumda huzursuzluğa neden olan 4000 bin internet sitesinin kapatıldığını resmen açıkladı.

Yapılan açıklamada Yılın ikinci çeyreğinde  kapatılan sitelerden 350’ısının yargıya intikal ettirildiğini belirten Çin İnternet İdaresi CAC yetkilileri, bu dönemde 850 bin kişinin internet hesabını da durdurduklarını ve engellediklerini ifade etti.

Çin internet basınına katı yaklaşım sağlıyor

Çin’de yasak olan Youtube, Facebook ve Twitter gibi uluslararası sosyal paylaşım sitelerine erişimin yasak olduğu için Çin’de bunların yerine  kullanılan Sina, Youku ve Wechat gibi bir çok yerli alternatifler kullanılıyor. Herkesin bildiği gibi Siber ortam üzerindeki  sıkı denetimleri ile bilinen ülkede diğer adı olan Çin Seddi olarak da bilinen bir güvenlik ağı bulunuyor.

Bu ağ ile kesintisiz veri taraması yapılıyor ve sonra ise Sakıncalı olduğu tespit edilen içerikler anında erişime kapatılıyor. Diğer bir açıklanacak konu ise ülkede sosyal paylaşım platformlarını kullanmak isteyen kişilerin gerçek kimlik bilgileri ile kayıt yaptırıp onay alma zorunluluğu da bulunuyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir