Kategoriler
Teknoloji

Devlet Drone konusuna el attı: ÖTV Gelebilir

Drone ülkemizde çığ gibi büyüyen eğlence ve hobi olarak kullanılmasıyla birlikte yetkililer bu eğlence aleti için harakete geçti. Devlet yakın zaman önce Drone konusunda getirdiği yasal yeniklere şimdi ÖTV konusu ile  gündemine taşıdı.

bilindiği üzere drone konusunda bir çok haber paylaşımı yapmıştık. Şimdi ise gündemde olan ÖTV vergisi ile bir kez daha gündeme geldi. Eğer ki ÖTV vergisi yansıtılır ise Drone bundan sonra iyi bir zam alacak gibi gözükmekte.

Droneturk adında facebook grupları bile var

Bir çok kişi tarafından kullanılan veya kullanılmaya çalışan Drone yakın zamanda haber başlıklarından düşmemeye başladı. Biz de yayınlarımızda bu konular hakkında ilginizi çekebilecek bir çok yazılar ile gündemi sizlere aktarmaya çalışmıştık. Drone‘un bu kadar popüler olması Devletimizi harekete geçirdi. Kullanım amacı ne olursa olsun ÖTV yansıtılması gündeme geldi. Özellikle tekil kullanıcılar açısından bu Drone fiyatlarında bir etki yaratacak gibi. Her geçen gün dahada yaygınlaşan drone tutkunlarını bir araya getirmek amacıyla oluşturulmuş droneturk grubu bile var.

Maliye Bakanı Naci AĞBAL açıkladı

Maliye bakanımız Naci AĞBAL  tarafından yapılan açıklamada günden güne talep sayısı artan ve kullanılan Drone sayısına dikkat çekerek bu ürün gamında ÖTV uygulamasını olmadığının altını çizdi. Dolayısı ile Drone’a ÖTV gelebilir şeklinde oldu.

Bu açıklama ile Devlet Drone konusunda kullanım amacının dışında fiyat konusunu da radarına alacak gibi duruyor. Dolayısı ile Drone sahibi olmak artık lüks bir harcama sınıfına terfi etmiş olacak. Demek ki bundan böyle bu ürüne sahip olmak isteyenlerin ceplerinden daha fazla para çıkması gerekecek.

http://www.teknolojihaberim.net/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir