Kategoriler
İnternet

BTK Artık Faturalara Dur Diyor

BTK’dan süpriz bir gelişme daha oldu bu yeni gelen düzenlemeyi Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’a gönderdi.

30 Haziran itibariyle katma değerli servis aboneliği için kişilerin onayı olmadan artık yapılmayacak çoğu zamanlar da oldukça yüksek fiyatlandırılmış faturalarla karşı karşıya kalıyorduk. Bu nedenden ötürü çoğu GSM abonesi yüksek faturalar ödemek zorunda bırakılıyorduk. Akıllı cep telefonunu her kesin kullanması nedeniyle bu servisler daha fazla fatura ödemek zorunda kalıyorduk.

BTK Artık Faturalara Dur Diyor

Bunu fark eden BTK duruma bir dur demek adına yeni bir düzenleme getirdi. Artık katma değerli servislere kayıt olan abonelere bu aboneliklerini gerçekleştirmek adına bir onay zorunluluğu getirilirken sunulan hizmete göre sesli arama yada bir mesajla bu isteğinizi doğrulamanız gerekecek.

Bu servislere abone olmak istemiyorsanız sizlere gönderilen bu mesajı cevaplamanız yada red etmeniz yeterli oluyor. Bu düzenleme tüm web site, SMS, sesli yanıt sistemleri ve mobil uygulamalar için hazırlanırken bu servislerin iptali böylelikle çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olacak.

Üstelik dilerlerse aboneler katma değerli hizmetlere hattını tamamıyla kapatabilecekken bunun için bulundukları müşteri hizmetlerini arayarak yardım alabilecekler. Bu kanun 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle geçerli olacak ayrıca müşteri hizmetlerini arayarak geriye dönük olarak ücret talebinde bulunacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir