Kategoriler
İnceleme Oyun

Syberia 3 Oyun İncelemesi

Fransız firması olan Microids tarafından geliştirilen Syberia, bir macera oyunu niteliği taşıyor. Oyunun geliştiricisi olan Microids firması aynı zamanda Speed Demons, Road to India, Warrior King adlı bilgisayar oyunlarının da yapımcısı olan firmadır.

Syberia 3 incelemesi ve oyunun konusuna baktığımız zaman karşımıza genç ve zeki bir avukat olan Kate Walker’ın macerası çıkıyor. Bu maceraya ortak olan kullanıcılar bir şekilde ortaya dağılmış aletlerin parçalarını toplayarak ilerlemeye çalışıyor.

Syberia 3 Konusu Nedir?

Dünyanın en büyük oyuncak şirketinde çalışan Kate Walker, Avrupa’da küçük bir kasabaya ufak bir oyuncak fabrikasını satın almaya gider. Bu küçük fabrikaya rağbet azaldıktan sonra borçlarını ödeyemez ve kapatılmaktansa satılmayı tercih eder.

Kate Walker, fabrikanın bilinen tek sahibi öldükten sonra satın alma işlemleri için notere gider. Ancak orada fabrikasının bir varisi daha olduğunu öğrenir ve daha sonrasında onun izini sürmek için Sibirya’ya gider. Oyunun ana konusu da bu hikaye ile başlıyor ve daha sonra aşamalar şeklinde macera devam ediyor.

Syberia 3 Nasıl Bir Oyun?

Oyunda klasik olarak kahramanlar üçüncü kişi ağzından yönetiliyor. Oyunda kamera açıları tamamıyla sabit olarak kalıyor. Oyun esnasında ekranda görünen bazı nesnelerle iletişime geçerek oyunun devam etmesini sağlıyorsunuz. Oyunda çok sık nesne bulunmadığı için iletişim de az oluyor. Bu da oyunun daha kolay çözülebilmesini sağlıyor. Ancak oyundaki tüm nesnelerin ve mekanların tasarım olarak kusursuz olduğundan bahsetmek gerekiyor.

Syberia 3

Her bir nesne en ince detayına kadar çizilmiştir. Oyundaki doğa ve şehir çizimleri de gerçeğinden ayırt edemeyeceğiniz kadar iyi seviyede. Bu anlamda Syberia 3 oyunu grafikleriyle birlikte oldukça gerçekçi bir oyun özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra oyundaki seslerin çok fazla ayırt ediciliği ve çekiciliği olmadığını söyleyebiliriz. Oyunda ayak sesleri ve aletler çalıştığında çıkan sesler haricinde çok fazla ses bulunmuyor.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir