Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Sanal gerçeklik gözleri etkiliyor mu?

Her teknoloji geçişinde diğerleri gibi sanal gerçeklik teknolojisi’de yaygınlaşmaya devam ediyor. Fakat bu teknolojinin göz sağlığına kötü sonuçlar etkileri var mı? İşte o problemin cevabı.

Mobil taraftaki sanal gerçeklik teknolojisi tam anlamıyla bir hayatımızın parçası olmuş durumda ve çoğu kişi tarafından kullanılıyor. Yakın zamanda üst düzey donanım gerektiren profesyonel sanal gerçeklik gözlüklerinin de piyasaya çıkış yapmasıyla sanal gerçeklik gözlüklerinin göz sağlığına zarar verip vermeyeceği sorusu akıllara geldi.

Sanal gerçekçilik gözleri bozar

Bilgisayarların hatta televizyonların hayatımıza girmesinden bu yana sürekli uzmanlar dijital ekranlara bakarken göz sağlığımızı korumamız için bir ekrana çok yakından bakmamamız, ara sıra gözlerimizi dinlendirmemiz gerektiğini belirtiyor. Fakat sanal gerçeklik teknolojisinin hayatımıza girmesiyle ekranlar bundan sonra gözümüzün çok yakınında, yalnızca birkaç santimetre uzağında duruyor. Peki bu durum göz sağlığımızı olumsuz etkiliyor mu?

Aslında uzmanların o söylemlerinin geçmiş yıllarda kaldığını, bundan sonra ekran teknolojilerinin çok daha az göz yorduğunu söyleyebiliriz. Sanal gerçeklik gözlüklerinde araya giren merceklerin de ufak de olsa etkisiyle ve ekran teknolojilerinin gelişmesiyle cihazların gözümüze yakın olması sağlık açısından bir zarar doğurmuyor.

Fakat sanal gerçeklik gözlüğü içeriklerinin fazla dinamik ve renkli olması, görüntülenebilmesi için sol ve sağ görüntünün mercekler vasıtasıyla birleşik hale getirilmesi bir müddet sonra gözlerimizi yorabilir ve yoğun kullanımda düşük olasılık de olsa mide bulantısına, baş ağrısına, baş dönmelerine yol açabilir.

Yine de sanal gerçeklik teknolojisinin göz sağlığımıza önemli oranda etki etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir