Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Google, Fitbit’i Satın Aldı!

Sağlık ve spor alanlarında ürettiği akıllı saatleriyle kendini kanıtlamış bir marka olan Fitbit, Google tarafından 2.1 milyar dolar karşılığında satın alındı.

Başarısız denemelerin ardından akıllı saat sektörüne kuvvetli bir giriş yapmak isteyen Google, giyilebilir teknoloji ürünleriyle dünyada kabul görmüş olan Fitbit’i kendi çatısı altına aldı.

Fitbit 2.1 milyar dolara satıldı

Son yıllarda donanım konusunda büyük adımlar atan Google, bu sektördeki en büyük rakipleri Apple ve Samsung ile mücadele etmeyi planlıyor. Şirket, bu doğrultuda Fitbit’i bünyesine kattığını açıkladı.

Fitbit’in satın alım sonrasında yaptığı açıklamada, Fitbit tarafından toplanmış olan zindelik ve sağlık verilerinin Google reklam servisleri tarafından kullanılmayacağı belirtildi.

Fitbit’in piyasaya sunduğu ürünler hep beğenilmiştir. Google’ın ilerleyen dönemlerde Android altyapısını kullanan Fitbit modelleri çıkaracağını tahmin etmek güç değil. Android işletim sistemi Fitbit cihazlarını ileriye taşıyacağı gibi Google Fit uygulamaları ile entegrasyonu da kusursuz olacaktır. Bu durum Google’a, Apple’ın Watch ve iPhone arasındaki entegrasyonu kadar başarılı bir iş çıkarma fırsatı tanıyabilir.

Fitbit satın alması Google’ın bu sektörde yaptığı ilk hamle değil. Şirket, bundan dört yıl önce Fossil’in akıllı saat teknolojisi için 40 milyon dolar ödeme yapmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir