Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Facebook’tan Düşünceyi Yazıya Çeviren Teknoloji

Facebook bu geliştirdiği devrim gibi bir teknolojiyi F8 konferansında tüm kamuoyu ile paylaştı.

Regina Dugan yaptığı F8 konferansında insanların sadece beyinlerinde gerçekleştirdikleri işlemler aracılığı ile yazmalarını sağlayabilecekleri bir teknoloji getirdiklerini açıkladı. Bu teknolojinin gelişim aşamalarının Facebook‘un gizli araştırma labaratuarlarında gerçekleştirildiğini duyurdu.

Facebook‘un bu program sayesinde amaçladığı şey dakikada 100 kelime yazmayı başarabilecek bir sessiz konuşma sistemi geliştirebilmek. Bu sayede bir akıllı telefon üzerinden yazıla bileceğinden 5 kat daha hızlı yazılmış olacak. Kullanıcılarının büyük bir kısmının yüzlerce fotoğraf çekip, bunlardan sadece bazılarını yayınladıklarını söyleyen Facebook, aynı şeyin düşünceler içinde geçerli olduğunu belirtiyor.

Yazılım sayesinde insanlar düşüncelerini daha hızlı karşı tarafa aktarabilecekler ve daha fazla düşünce aktarımı yaşayabilecekler. Facebook bu teknolojiyi şuanda giyilebilir teknoloji aletleri aracılığı ile gerçekleştireceğini de açıkladı. Şuanda geliştirilmekte olan bu yazılımı tedavi gören felçli bir hasta üzerinde denediklerinde bu hastanın düşüncelerini dakika da 8 kelime olarak aktarabildiği saptandı. Facebook insanların zihinsel faaliyetleri aracılığıyla yapacağı bu teknolojinin dışında bir proje daha yürütüyor.

Bu projesinde ise insanların tenleri arasında bir iletişim kanalı oluşturabilecek bir teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Bu iletişim aracında ki donanım ve programlar üzerinde ki çalışmaları hala sürüyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir