Kategoriler
Genel

Yurtdışına Gitmek için Neler Gerekiyor?

Yurtdışına çıkmak, herhangi bir amaçla seyahat gerçekleştirmek için takip edilmesi gereken bir süreç ve hazırlanması gereken evraklar bulunur. Ülkemizin yaptığı çeşitli anlaşmalar gereğince, gidilecek ülkenin vize politikası, hazırlanması gereken evrakların ne türde olmasını belirleyen etkendir. Yurtdışına çıkmak için öncelikle gereken elbette pasaporttur. Bununla birlikte yapılan anlaşmalar sonucunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova 2019 yılı itibariyle, sadece kimlikle gidebildiğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkelere seyahat edecekseniz, pasaporta ve vizeye ihtiyaç duymadan gidebilirsiniz. Nitekim sadece pasaportla da bu ülkelere giriş yapabilirsiniz.

Pasaporttan sonra gidilecek ülkenin vize politikasına paralel bir sürecin işleyeceğini belirtmiştik. Örneğin Fransa’ ya gidebilmek için, meşhur Schengen vizesi başvurusu yapılması gerekiyor. Bu başvuru sırasında takip edilecek yorucu bir formalite süreci bulunuyor. Bu süreç sırasında Fransızca tercüme konusunda profesyonel bir kuruluştan destek alınması da önemli bir detay olarak öne çıkar.

Yurtdışı Harç Pulu

Yurtdışı harç pulu güncel fiyatı 15 TL. Yurtdışına çıkışlarda mutlaka gerekli evraklar arasında yer alıyor. Yapılan bir çalışmayla artık yurtdışı harç pulu ücreti, uçak biletlerinin ücretine dahil edilecek. Ancak o zaman kadar yurtdışı harç pulu, yurtdışına çıkabilmek için hazırlamamız gereken evraklar arasında yer alıyor. Bunun tek istisnası KKTC’ ye gitmeniz. KKTC’ye giderken yurt dışı harç puluna ihtiyacınız yok.

Seyahat Sağlık Sigortası

Gitmek istediğiniz ülkenin vize politikasını mutlaka detaylı şekilde incelemelisiniz. Hatta vizesiz gidebildiğimiz ülkelerde bile, giriş sırasında bazı şartlara uyulması zorunlu. Örneğin Belarus’a vizesiz giriş yapabiliyoruz. Ancak seyahat sağlık sigortanız yoksa veya dünyanın belirli bölgelerinden direk uçuşla geldiyseniz Belarus’ a giremiyorsunuz. Bu aşamada seyahat sağlık sigortası bazı ülkelere giriş için zorunlu bir formalite. Zaten yaptırılması da avantajınıza olacaktır, zira yurtdışında bir sağlık sorunuyla karşılaşırsanız ve sigortanız yoksa, yüksek tedavi ücretlerini de kabul etmek zorunda kalırsınız.

Ülkelerin Vize Politikaları

Farklı ülkelerin vize politikaları bulunuyor. Buna paralel olarak da vize alım süreçleri sırasında yoğun bir tempoda uğraşmanız gerekebilir. Bu konuda profesyonel yardım sunan firmalara başvurmak da diğer bir yöntem. Ancak her şekilde vize alım prosedürü sırasında, işlemleri en baştan doğru bir şekilde yapmak, ufak bir evrak veya yazım yanlışlığı yüzünden ret edilmenizi ve vakit kaybetmenizi engelleyen önemli bir detaydır.

Bu kapsamda hangi ülkeyle ilgili vize prosedürü yerine getiriyorsanız, bu konuda mutlaka bir tercüme bürosu tarafından desteklenmenizi öneririz. Bu sayede hangi işlemi nasıl yapmanız gerektiğini detaylı şekilde anlayabilirsiniz. Bu durum düşünüldüğünden çok daha büyük bir avantaj oluşturur. Çok küçük detaylar yüzünden, birkaç haftalık bir vize sürecinin yeniden başlamasının gerekmesi, sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Böyle bir sorun yaşamadan vizenizi almak için, profesyonel yardım almanız önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir