Kategoriler
Genel

Kargoların Kırdığı Elektronik Aletler

İnternetten satın aldığınız bir aleti getirmekte görevli olan kargolar kesinlikle herkes için faydalı olmuştur. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna eşya getiren tek sistem kargodur. Çok düşük ücretle satın aldığınız bir eşyayı kapınıza kadar getirebilir kargo araçları. Fakat bazen aksilikler beraberinde gelebiliyor.

İnternet üzerinden bir alet aldınız diyelim ve kapınıza kadar sorunsuz bir şekilde getirip bıraktı kargo sistemi. Daha sonra ise kutunun içine baktığınızda çok şaşırabilirsiniz. Çünkü çeşitli sebeplerden dolayı aldığınız alet kırılabilir. Genellikle elektronik ve küçük aletlerin kırılma ve bozulma oranı yüksektir. Eğer kargoların bir şekilde kırdığı elektronik aletleri merak ediyorsanız aşağıdaki listeye bakarak öğrenebilirsiniz.

Bilgisayar Ekran Kartı

Hassas ve bozulma oranı en yüksek olan elektronik aletlerden biri ise bilgisayarlara takılan ekran kartıdır. Eğer sağlam ve korunaklı bir kutuya konulmaz ise alet kargoile yolculuk sırasında hasar görebilir. Bu durum ise alıcıları hayal kırıklığına uğratabilir.

Mikrofon

Ses kaydetmek için kullanılan mikrofonlar çok hassas bir elektronik alettir. Kesinlikle korunaklı bir kutuya konulmalıdır. İçinde birçok ince parça bulunan mikrofonlar kargo sırasında en çok bozulan aletlerden biridir.

Bilgisayar Monitörü

İnce yapısı ve hassas gövdesi ile çok dikkat edilmesi gereken elektronik cihazlardan biridir bilgisayar monitörleri. Genellikle kargo sırasında arızalanma oranı yüksektir. Kesinlikle özel olarak tasarlanmış kutulara konulmalıdır bu monitörler. Aksi takdirde satın aldığınız bir monitörün başına kargo sırasında arızalar gelebilir.

Televizyon

Bilgisayar monitörü gibi aynı hassaslıkta olan bu televizyonlar kargo sırasında arızalanabilir. Son düzey teknoloji televizyonlar daha ince ve zarif olmasıyla bilinirler. Bu yüzden satıcı firma özel olarak tasarladıkları koruyucu kutulara televizyonları koyarak muhafaza etmelidir.

Cep Telefonları

Son derece küçük ve hassas olmasıyla bilinen akıllı cep telefonları kesinlikle kargo sırasında en çok bozulan cihazlardan biridir. Tüm elektronik parçaları küçücük bir kasada barındıran bu cihaz yumuşak ve korunaklı bir kutuya konulmalıdır. Yoksa çok para verdiğiniz akıllı cep telefonu arızalanarak çalışmaz hale gelebilir. Bu sebeple elektronik aletlerin konulduğu kutular çok kaliteli olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir