Kategoriler
Donanım Haberleri

Snapdragon 450 işlemcisi resmi olarak duyuruldu

Qualcomm’un yeni çıkartmış olduğu orta düzey işlemcisi, Snapdragon 450 işlemcisi yapılan açıklamada resmi olarak duyuruldu. Yeni çıkan işlemci orta segment cihazlarda üstün performans gösterecek!

MWC Shanghai duyurusu yapılan Snapdragon 450 işlemcisi resmi olarak duyurusu yapıldı. Qualcomm’un yeni orta düzey işlemcisi sayesinde artık uygun fiyata üstün performans gösterecek.

Snapdragon 450 özellikleri

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Snapdragon 435 işlemcisi ile Snapdragon 450 arasında ki fark oldukça ilgi çekici hem daha performanslı yapıyla çalışırken diğer yandan daha küçük bir yapıya sahip olacak.

Cortex-A53 tabanlı 1.8 GHz saat hızı yer alırken 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Bu işlemci Adreno 506 GPU ile güçlendirilirken diğe GPU modeli ile karşılaştığında %25 daha iyi bir performans sergilediği gözlenmektedir.

İşlemcinin özellikleri hafife alınmayacak gibi 21 MP kamera desteği ile çift kamera kullanıldığında 13 MP kamera desteğine sahip oluyor. Üstelik bu işlemci ile 1080p Full HD kıvamında 60 FPS kayıt imkanı sunmaktadır.

Snapdragon 450 işlemcisi ile 300 Mbit indirme sunarken 150 Mbit yükleme desteği sunmaktadır. Ayrıca işlemci içerisinde Qualcomm’un yerleşik X9 modemi desteği sunmaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir