Kategoriler
İnternet

Avrupa’dan Google’a rekor düzeyde Ceza

Google’un yapmış olduğu haksız rekabet kurallarına uymadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği tarafından 2.42 milyar euro cezaya ödemeye çarptırıldı.

Rekor düzeyde bir ceza işlemiyle karşı karşıya kalan google tarafından henüz ceza hakkında resmi bir açıklama bulunmazken cezanın sonucu nihai bir karar mı bilinmemektedir.

Cezanın nedeni haksız rekabet

Avrupa komisyonunun Google vermiş olduğu cezanın nedeni ise arama sonuçlarını kendi lehine olarak yeni Google alışveriş servisleri doğrultusunda yaptığı ve pazar hakimiyetini kötüye kullanmasını olarak açıklandı.

Bu olayın 7 yıldır araştırma sonucunda verilen bir karar olduğu açıklaması yapıldı bu olay Google tarafından reddedilirken, Avrupa Komisyonu henüz ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı.

Online alışveriş yaparken kullanıcıların aradığınız ürünleri kolayca ve rahatlıkla bulmaları için reklamları ve ürünleri siz kullanıcılara daha güzel bir alışveriş sağlamak için yaptıklarının açıklamasında bulundular.  Google bu nedenle kullanıcıların hem görsel hemde resim olarak binlerce reklam verdiklerini ve her iki taraf için de yararlı olacak bir şekilde bir araya getiren alışveriş reklamları görüntülemektedir.

Bu nedenle saygı duymakla birlikte yapılan ve açıklanan bu karara katılmıyoruz. açıklamasını yaptı ayrıca  Temyiz yoluna gitmeyi düşündüğümüz için Komisyon’un kararını ayrıntılı şekilde inceleyip gerekçelerimizi  basın organlarına yazılı olarak anlatmaya devam edeceğiz.

“Avrupa’dan Google’a rekor düzeyde Ceza” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir