Kategoriler
Donanım Haberleri

Samsung Kaybetmeye Devam Ediyor

Yeni bir haber daha Qualcomm, mobil yonga tasarımlarını gerçek hayat bileşenlerine dönüştürmek için şu anda Samsung ile ortak olarak çalışıyorlardı ancak Kore’den gelen bir rapor ve açıklamaya göre Qualcomm’un 7nm işlemcilerini TSMC ile ortak çalışma yapacağını öne sürülüyor.

Samsung güç mü kaybediyor

Geçen yılın ikinci yarısından bu yana Qualcomm, TSMC tarafından sağlanan araçları kullanarak 7nm Snapdragon çipi tasarlıyor. Qualcomm Snapdragon 820 ve Snapdragon 821 yonga setlerini 14nm süreci ile üretmek için Samsung’un üretim uzmanları ile birlikte yapıldı Bu yılki Snapdragon 835 yonga seti Samsung’un 10 nm işlemini kullanarak üretildi.

İşlem numaraları ne kadar düşük olursa bir yonga üzerinde bulunan transistörlerin sayısı da o kadar yüksek olur. Bu, maksimum güçte çalışacak daha az enerji gerektiren daha güçlü yarı iletkenlerin üretildiğini görüyoruz demektir.

Qualcomm bunu neden yaptığı bilinmiyor ancak, TSMC’nin 7nm sürecinde rakiplerinin önünde olması buna sebep olabilir. İkincisi diğerlerinden önce 7 nm cips üzerinde çalışmak için 10 nm sürecini atladı. Samsung sadece TSMC’ye ortak olarak Qualcomm’u kaybetmekle kalmadı aynı zamanda Apple’ı da TSMC’ye kaptırdı. Tabi şimdi Samsung nasıl bir yol izleyecek buda gerçekten merak konusu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir