Kategoriler
Donanım Haberleri

Intel İçin Yeni Anakart Üretimi Başladı

Intel ve AMD rekabeti hız kesmeden devam ediyor. Intel verdiği bu CPU savaşında üretimini yapacağı bir sonraki bilgisayarın eskisinden daha hızlı olacağını garantisini veriyor.

Intel’den rekabete tepki!

AMD firmasının geliştirdiği ve oldukça başarılı olan Ryzen CPU’ların Intel‘in ürünleriyle kıyaslanmaya başlaması Intel’i harekete geçirdi. Intel aradaki rekabeti açmak için yeni bir yola girdi amacı ise rakiplerini geride bırakmak ve X299 yonga seti ve Core-X serisi üretimine başladı.

PC’ler için üretime geçen firma Gigabyte Intel‘in geliştirdiği X299 yonga seti ve Core-X için testlere başlamış oldu. Bu testler neticesinde ürünlerin performans sınırları ve dolayısıyla kendi ürettikleri ana kartların üzerine koyulabilecek kalitede olup olmadığı gösterecek. Hata kabul etmeyen bu piyasada test faaliyetleri ve eksik noktaları geliştirmek oldukça önemli bir durum kendilerinin yaptığı açıklamaya göre  Intel’in geliştirdiği Core i7-7740K ile son hız rekoru kıran overclock işleminde de sınırları bir hayli zorlayacak gibi görünüyor.

Belirtilen testleri yapan ekip Gigabyte’ın overclock uzmanlarından kurulmuş olan HiCookie ekibi. Ekip Core i7-7740K‘ yi Gigabyte’ın ürettiği X299-SOC ana kartında test etmek için işlemlere başladı. Bu işlemler sırasında üst düzey soğutma teknikleri kullanan ekip -200 derecede sıvı halde bulunan Helyumu Corsair AX 1500 güç kaynağı ile bir araya getirmeyi başardı. Yapılan testlerin sonuçları Intel’in oldukça başarılı bir üretim yaptığı görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir