Kategoriler
Sosyal

Facebook : Biri bizi gözetliyor mu?

Facebook için yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Facebook webcam ile acaba bizi izliyor mu sorusu yeni iddiaları ortaya çıkardı. Sosyal paylaşım sitesi ne yapmaya çalışıyor acaba..

Sosyal paylaşım sitesi Facebook bu günlerde izleme haberi ile gündemde. Cihazınızın ön kamerası istem dışı çalışıyor ve  Facebook‘ta bir içerik gördüğünüzde yüzünüzün aldığı ifade ile sizin duygularınızı analiz ediyor. Facebook böylece görmüş olduğunuz içeriğe göre değişen yüz ifadenize göre oluşan duygu trafiğini algılayarak size o tarz resimlere benzer daha fazla içerik üretiyor.

Facebook bizi gözetliyor ve duygularımızı algılıyor

Facebook 2015 yılında insan duygularını anlayabilen bir patent almıştı. Bu iddiayı ortaya atan CBInsight‘a göre, bu patent ile telefonların ön kamerası ile kullanıcıların yüz hareketleri algılanıyor ve duyguları tahmin ediliyor. Böylece insanların hangi içeriğe göre değişen duyguları var ortaya çıkıyor ve Facebook buna göre benzer içerikleri üretiyor.

Facebok’un kurucusu Mark Zuckerberg bu iddia ile tekrar gündeme geldi ve kendisinin geçen yıl paylaştığı bir fotoğrafta webcam üzerine taktığı siyah bant akıllara geldi. Ortaya atılan bu iddiaları destekleyen geçen yıl ki bu durum satın alınan patent ile ilgili olabilir mi sorusunu akıllara getirdi.

Onun için Facebook kullanırken dikkatli olmak gerekir artık hiçbir şey göründüğü gibi masum olmayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir