Kategoriler
Donanım Haberleri

Samsung Katlanabilir OLED Ekran Konusunda İddialı

Kısa süre önce yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S8 modellerini piyasaya süren teknoloji devi Samsung, yeni akıllı telefonlarında sonra gözü ekran teknolojilerine dikti. Markanın daha öncede gündeme gelen Katlanabilir OLED üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıktı. İşte ilk detaylar.

Akıllı telefonlara ekran üretimi konusunda en iddialı marka Samsung. Sadece kendi akıllı telefonlarına değil bunun yanında başka birçok markaya da ekran üreten marka son olarak ise yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S8 serilerinde kullandığı ekran sistemleriyle beğeni toplamıştı. Şimdiden ilgi odağı haline gelen markanın yeni ekran teknolojilerinden sonrada ara vermeden araştırmalarına devam ettiği öğrenildi. Yapılan son açıklamalara göre Samsung bu kez OLED ekran sistemlerini tamamen değiştirecek.

İlk Değişim Note 8 Modelinde

Yine ilk iddialara göre doğrudan Katlanabilir OLED ekran teknolojilerinin değil bunun yerine yeni nesil OLED ekranların kullanıma gireceği belirtildi. Yeni nesil OLED ekranların üzerinde yer alacak olan sistemlerde aşağı yukarı netlik kazandı.

AMOLED ekranlara göre çok daha yüksek çözünürlük değeri sunması beklenen yeni nesil ekran teknolojilerinin QHD OLED olarak adlandırılacağı ve Note 8 akıllı telefonlarında yer alacağı da konuşulan başka bir iddia. Fakat bu sistem zaten Samsung’un bir sonraki nesil ekranlarında illaki uygulayacağı bir sistem. Asıl yenilik ise Katlanabilir OLED ekran bölümünde.

Katlanabilir OLED Nasıl Kullanılacak?

Plastik ekranlarla beraber silikon benzeri bir yapıda ekranlara yer verileceği ve bu ekranların da Katlanabilir OLED için oldukça ideal olacağı düşünülüyor. Tam anlamıyla katlanması beklenmese de ekranların bükülme seviyelerine kadar gelecek derecede katlanma potansiyeline sahip olacağı ve bu sayede de telefonların tasarımlarının baştan sona değişim göstereceği belirtiliyor.

İlk modelinde nasıl bir kullanım yapılacağı hala gizemini koruyan Katlanabilir OLED ekranlar için özel telefonların düşünüldüğünü de ekleyelim. Muhtemelen Galaxy X1 olarak adlandırılan olan telefonların sadece ekranlarında değil tüm sistemlerinde değişim bekleniyor. Katlanabilir OLED kullanımın yanında çip yapılarının da ve en önemlisi pillerinde esnek olması gerektiğini hatırlatalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir