Kategoriler
Donanım Haberleri

HP parmak izi okuyuculu fare çıkarıyor!

Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi, şirketlerin yeni ürün arayışlarına neden oluyor. Teknoloji devlerinden biri olan HP, bilgisayar kullanıcılarını sevindirecek bir haberi duyurdu. HP tarafından geliştirilen parmak izi okuyuculu mouse , kısa bir süre içerisinde satışa çıkacak.

Bugüne kadar sadece dizüstü bilgisayarlarda güvenlik amaçlı parmak izi sensörüne rastlamıştık. Ancak artık sensörlerin kullanım alanları giderek yaygınlaşmaya başladı. Özellikle akıllı telefonların arka ve ön kısımlarında kullanılan sensörler, bilgisayar donanımlarında da kullanılacak.

Şirketin duyurusunu yaptığı HP USB Fingerprint Mouse modeli bilgisayarın yabancı kişiler tarafından korunması amacıyla geliştirilmiş. Ürünün kullanımı ise oldukça basit. Fare üzerinde bulunan alana parmağınızı koyarak tanıma işlemini gerçekleştirebileceksiniz. Özellikle hızlı ve pratik olan bu farenin oldukça ilgi görmesi bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre HP AES-256 bit güvenlik şifrelemesi sunacak. Şifreleme sayesinde bilgiler güvenli bir şekilde saklanacak. Tanıtılan yeni ürün kablolu olarak geliştirilmiş. Kablosuz seçeneğinin olup olmadığı hakkında ise bir bilgi yok. Yeni ürünün Aralık ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Ürünün fiyatı ise 49 dolar olarak açıklandı.

Türkiye satış fiyatının ise 350 TL civarında olması bekleniyor.  HP’nin geliştirdiği ürüne diğer şirketler nasıl karşılık verecek merak konusu. Belki parmak izi sensörüne sahip bir klavye satışa çıkabilir. Teknolojinin hızlı ilerlemesi farklı alanlarda ilgi çekici ürünlerin kullanıcılara sunulmasına neden oluyor. Böylelikle de hayatımız her geçen gün kolay bir hale geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir