Kategoriler
Teknoloji

Yüz Tanıma Teknolojisi Şampiyonlar Ligi Sahasına İniyor

Yüz tanıma teknolojisi futbolun en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’ne dahil oluyor !

Bilindiği üzere 3 Haziran 2017 tarihinde bu sezon Şampiyonlar Ligi’nin son maçı olan final müsabakası oynanacak. Söz konusu müsabaka Cardiff kentinde gerçekleşecekken müsabakaya gidecek olan taraftarlar yeni bir teknolojik sistem ile karşılaşacaklar.

YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİ ŞAMPİYONLAR LİGİ SAHASINDA !

Yüz tanıma teknolojisi ile UEFA, saha içinde yaşanabilecek kötü olayları engellemeye çalışacak. Peki bu nasıl olacak ? Yüz tanıma teknolojisi sayesinde UEFA’nın kara listeye aldığı taraftarların yüzleri ile sahaya gelen taraftarların yüzleri karşılaştırılacak. Sahaya gitmek isteyen taraftarlar stadyum girişinde yüz tarama teknolojisinden geçirilecek. Eğer kavga çıkaran, olumsuz davranışlarından dolayı kara listeye alınmış taraftarlar var ise bu sistem sayesinde stadyuma alınmayacaklar.

TERÖRİSTLER DE ENGELLENECEK

Söz konusu yüz tarama teknolojisi sadece holiganlar için değil, aynı zamanda teröristler için de devrede olacak. Veritabanına işlenmiş olan terörist yüzleri ile, sahaya girmeye çalışan insanların yüzleri karşılaştırılacak. Eğer bir teröristin girmeye çalıştığı anlaşılırsa hemen tutuklanacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir