Kategoriler
Teknoloji

Volkswagen Bazı Ürettiği Araçlara Son Veriyor

Volkswagen’den gelen bir açıklamaya göre iki aracını sonlandıracağını bu araçların daha üretilmeyeceğini açıkladı. Oldukça zor bir dönemden geçen Volkswagen Emisyon skandalları nedeniyle zor bir dönem yaşadı.

Beetle ve Scirocco Artık üretilmeyecek

Edilinilen bilgiye göre Volkswagen maliyetleri ve kendindeki kötü intibayı silmek için Beetle ve Scirocco‘nun üretime son verme kararı aldığını açıkladı. Bettle şuana kadar çok az sayıda satıldığı için ve ABD’de son dönemde satışını yükseltmesine rağmen hedefin çok altında kaldığı açıklandı.

Volkswagen satış rakamları tatmin edici değil

Bettle geçen yıl avrupa geleninde sadece 26 bin sattığını açıkladı başka bir aracı ise Scirocco’nun da aynı dönemde 12 binin altında kaldı Buna göre Türkiye’de Volkswagen’in Beetle ise Türkiye’de geçen sene avrupa’da oldugu gibi çok düşük bir satış hedefi yapmış yaklaşık 480 adet satarken Scirocco modeli ise daha az durumda onun satış rakamı ise 410 sattığı açıklamasını yaptı buna göre şirketin yıllık toplantısında konuşan yönetim kurulu üyesi Arno Anlitz, Bettle ve Scirocco her zaman bizim için duygusallığı ve çekiciliği temsil etti fakat şu anda satışlarımızın hiç iyi bir durumda olmadığı açıklamasın yaptı. Alman otomotiv üreticisi Volksawagen 2015 yılında ürettiği bazı araçların yazılımlarında sorun olduğu ve çevreyi 40 kat daha fazla kirlettiğini açıkladı. Ünlü firma her ne kadar Bettle ve Scirocco konusunda şanslı olmasa’da diğer araçlarda satış sıkıntısı yok gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir