Kategoriler
Teknoloji

Vision Fund teknoloji bankası

Vision Fund teknoloji bankası.. Geleceğe yön verecek yeni birleşim adı Vision Fund.

Vision Fund ismi ile kurulan yatırımcı ve destekleyici fonu kuruldu. Japon Soft Bank şirketi ve Suudi Arabistan devletinin öncülüğünde gerçekleştirilen yatırım ve destek fonu 93 milyar dolar öz sermaye ile hayata geçirildi. Oluşturulan bu bu fonda sermaye hedefi 100 milyar dolar olarak belirlendi. Fakat 93 milyar kaynak sağlanabildi ve kalan 7 milyar dolar için de en kısa sürede kaynağın sağlanacağı belirtiliyor.

Oluşturulan bu fona katılımcı yada daha doğrusu ortakları Apple, Qualcomm, ARM, Foxconn, Sharp gibi dünya markaları bulunmakta. Apple 1 milyar dolar ile oluşumda yerini aldı.

Bu fon oluşmasındaki amaç toplanan parayla biyo-teknolojiden haberleşmeye kadar pek çok farklı alandaki yeni araştırma ve yatırımların önünü açabilmek olarak belirtildi. Ancak bu yatırımlardan ilk yararlanacakların fon ortaklarının olacağı belirtildi ve kazanılan yeni teknolojilerin kullanımı da öncelik bu ortaklıklara verilecek.  Suudi Arabistan ise bu fon ile birlikte ülke gelirlerinin petrol dışında başka kaynak yaratmasını hedef almakta. Böylelikle hem teknolojik gelişmelerden faydalanacak hem de ülke bütçesine ekstra bir kaynak oluşumunu sağlayacak.

Tahminime göre oluşturulan bu fon ile kısa zaman içerisinde teknolojinin yeni atılımlarına şahit ederek çok farklı yeni gelişmelerin yaşanacağı bir sürece gireceğiz. Çünkü kendi alanlarında üretken ve güçlü firmalar ile hayaller bir adım daha gerçeğe kavuşacak.

Vision Fund teknoloji bankası bize neler kazandırır ?

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir