Kategoriler
Teknoloji

Dubai’nin Polis Gücünün %25’ini Polis Robotlar Oluşturacak!

Robot teknolojisi hususunda bu kez de Dubai’den çok ilginç gelişmeler var. Dubai, karakollarını robot polislere emanet edecek.

Robot teknolojisi ve Dubai

Günümüzde bildiğiniz gibi robotların gelişmesi ile birlikte artık iş kolunda robotlar daha fazla rol oynuyor. Geçtiğimiz günlerde de sizlere Singapur’da robotların koruma görevlisi olarak çalıştırıldığını anlatmıştık. İşte şimdi de benzer bir haber Dubai’de ortaya çıktı. Dubai, çok ilginç bir proje üzerinde duruyor.

POLİSLERİNİN BİR KISMI ROBOT OLACAK

Dubai, polis robotların üretimi için harekete geçti ve hatta artık üretimde sona geldi diyebiliriz. Dubai, insansız akıllı karakol üretmeye çalışıyor. Bu karakolda sadece robot polisler bulunacak. Aynı zamanda bunun haricinde Dubai’nin polis gücünün %25’lik kısmını robotlar oluşturacak. Yani Dubai’nin kolluk kuvvetlerinin azımsanamayacak bir kısmının robot olacağını söyleyebiliriz.

Tabii robotların bizzat Dubai hükümeti tarafından üretilmediğini de söyleyelim. Robotlar, PAL Robotics şirketi tarafından üretilip geliştirildiler ve şuan da Dubai tarafından tanıtımları yapılmakta.Robotların boyları ise 1.67m ve tekerlekle hareket ediyorlar. Gövdelerinde ise büyük bir ekran yer almakta.

POLİSLERİN İŞİNİ DE ROBOTLAR ALACAK

Tabii bu ilginç gelişmeler Dubai’de pek çok polis olmak isteyen vatandaşın işsiz kalacağı anlamına geliyor. %25 çok ciddi bir rakam ve bu yüzden Dubai’de bu projeye yönelik, işsizlik oranlarını çoğaltabileceği için tepkiler olabileceği düşünülüyor. Aynı zamanda robotların kolluk gücünde yer alabilecek şekilde donatılması ileride insanların doğrudan sağlığını tehlikeye sokabilir. Bu yeni nesil teknoloji ile Dubai nüfus bakımından çalışma gruplarını farklı sektörlere yönlendirilmesi bekleniyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir