Kategoriler
Teknoloji

Vestel “Erişilebilirlik Projesi” ile engelli vatandaşlara televizyon üretti

Vestel yerli malı gurur duyulacak projelere imza atmaya devam ediyor. Erişebilirlik projesi ile engelli vatandaşlar için bir televizyon üretiyor.

Vestel’lin İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan çatı projesinin gerek ülkemizde gerekse dünyada örnek teşkil etmesini ümit ediyor. Ve bu projenin sütunlarını oluşturan 3 temel unsurdan bahsediyor.

Projesini üç ana başlık altında topluyor.

  • Engelli erişimine uygun ürünleri
  • Engelli istihdamını
  • Engelli bireylere yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları

Vestelin İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan konuyla ilgili verdiği bilgide “Vestel Erişilebilirlik Projesinin aslında bir fırsat eşitliği sağlayacağına ve dünyanın bunu örnek alması gerektiğini, duyarlı olmasını gerektiğini aynı zamanda da tüm insanlığa faydalı olacağına inandıklarını söyleyen Erdoğan ayrıca Vestel’in engelli çalışma oranının yasal sınır olan yüzde 3’ten yüksek oranda engelli çalışanları olduğunu ifade etti. Vestel’den engeli kardeşlerimiz için de kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabileceği desteksiz kullanabilecekleri ürünlerin üretimine de ağırlık verdiklerini ve  Ar-Ge çalışmaları yaparak sonuçlarının çok başarılı olduğuna da dikkat çekiyor.

Engelliler için televizyon  üretti

İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan öncelikle görme problemi olan engelli kardeşlerimiz için Vestel’lin Sesli Kumanda uygulaması oluşturduklarını ve Smart TV’de sesle ile kanal açıldığı ve değiştirilebilir özelliği oluşturduklarını belirten Turan Erdoğan  “Bu, hayatı televizyon olan insana umut verecek” diyerek mutluluğunu paylaştı. Diğer taraftan ise felçli olan engelli vatandaşları da unutmadıklarını hatırlatan Erdoğan bu hastalar için de göz hareketiyle tüm kumanda işlemlerini yerine getiren televizyon ürettiklerini belirtti.

Vestel’in bu üstün projesine sonsuz teşekkürlerimizi sunar ve unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız ve aramızdaki engelleri kaldıralım diyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir