Kategoriler
Teknoloji

NASA Güneşe Dokunmak istiyor

NASA önümüzdeki yıl  uzaya fırlatılacak Güneş keşif uydusuna tarihinde ilk defa yaptığı yaşayan bir astrofizikçi olan  Eugene Parker’ın adını verdi.

Zurbuchen Parker’den övdü

Nasanın bu kararını Chicago Üniversitesi‘nde düzenledikleri bir toplantı ile basına duyuran NASA Bilim Misyonları Direktörü Thomas Zurbuchen Nasanın tarihinde bir ilk ve ilk kez bir keşif aracına yaşayan birinin adını verdiklerini belirtti.
Yapılan basın bildirisinde Thomas Zurbuchen yaptığı açıklamada 2018 yılında uzaya gönderilecek “Solar Probe Plus” olarak belirlenen uzay aracı bundan sonra ismi “Parker Solar Probe” olarak değiştirilmiştir dedi.
NASA’ya Bilim Misyonları Direktörü Thomas Zurbuchen Parker için övgü dolu sözler ifade ederken bu keşif aracına ismin verilmesinin ve bunu kendisinin açıklamasından şeref duyduğunu ifade etti. Ayrıca  Zurbuchen Parker için şu ifadeleri kullandı.” NASA’nın bugün üzerinde halen araştırma yaptığı ve cevabını bulamadığı bilimsel soruların ortaya çıkmasını sağlayan bir kişi ve böyle büyük bir bilim insanının benzersiz mirasının onurlandırılmasına katkı sağladığım için kişisel olarak şeref duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
Nasa’nın keşif aracı olan yeni adıyla Parker  “Bir Yıldızla Yaşamak” olarak isimlendirdiği program kapsamında yaklaşık 59 milyon kilometre mesafeden Güneş gözlemleri yapacak.
Sanırım bu poje ile Nasa Güneşe dokunacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir