Kategoriler
Teknoloji

Uzaydan Gelen Sır Çözüldü

St.Petersburg Üniversitesinde görevli olan profesör Antonio Paris, ‘Wow sinyali’ olarak anılan ve 1977 yılından bu yana neden kaynaklandığı anlaşılamayan gizemli sinyalin sırrını açıkladı.

Dünya dışı varlıklar mı var ?

Paris, Journal of the Washington Academy of Sciences’ta yayınladığı makalede 40 yıl önce tespit edilen sinyalin bir kuyruklu yıldızın Dünya’ya yaklaşması sırasında ardında bıraktığı izden kaynaklandığını açıkladı araştırmasını sonlandırmak için sinyalin alındığı sırada henüz keşfedilmemiş olan bir kuyruklu yıldızı yakın takibe alındığını açıkladı.

Paris, 2006 yılında keşfedilmiş olan bu yıldızın Dünya’nın önünden geçerken 1977 yılındaki sinyalin aynısını verdiğini belirtti. Öte yandan Paris yıldızın Güneş etrafındaki dönüşünün 6 yıl sürmesi nedeniyle keşfini yapabilmek için yıllardan beri beklediğini ekledi.
Paris, keşfiyle hayal kırıklığına uğrattığı kişilere de Twitter’dan seslendi: ‘Wow sinyali‘ meselesi pek çok kişiyi üzerek hayal kırıklığına uğratmıştır. Ama kim bilir belki de kuyruklu yıldızın üzerinde dünya dışı varlıklar yaşıyordur ifadesini kullandı.

​​Teorisi üzerinde yıllardır çalışan Paris daha önce yanılıyor olmayı ümit ettiğini söylemiş ve şöyle konuşmuştu: Hala uzaylıların olduğuna dair içimde küçük de olsa bir umut var.
Hakkında sonradan dünya dışı varlıklar tarafından bir mesaj olarak gönderildiği yönünde pek çok komplo teorisinin üretildiği sinyal, 15 Ağustos 1977 gecesi ABD’li bilim insanı Jerry Erhman tarafından Ohio’daki gözlem evinde keşfettiklerini açıkladı. Alfanumerik grafikte muntazam bir sütun oluşturduğunu fark eden Erhman, bunun bir şifre olabileceğini düşünerek heyecanlanmış ve sütunu daire içine alarak yanına “Wow” yazmıştı. Bundan sonrada adı böylece Wow olarak kaldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir