Kategoriler
Teknoloji

Ünlü Operatör Turkcell Son 10 Yılın Rekorunu Kırdı

Türkiye’nin en ünlü operatörlerinden olan Turkcell, büyük bir rekora imza attı. Turkcell, gelir anlamında son on yılın en büyük rekorunu kırmayı başardı.

Günümüzde her ne kadar Sms gibi mesajlaşma uygulamaları kullanılmıyor olsa da telefonlara internet paketlerini de yine operatörler sağlamakta. İnsanlar evlerinin içinde Wi-fi kullanabilselerde dışarı çıktıklarında veri bağlantısına ihtiyaç duyuyorlar. Bu da operatörler için bir avantaj sağlıyor.

TURKCELL’DEN REKOR BÜYÜME

Ünlü operatör Turkcell, 2017 yılının ilk çeyreğini baz alarak yaptığı inceleme sonucunda, 4 Milyar 53 Milyon TL gelir elde ettiğini açıkladı. Yalnızca çeyrek dilimde elde edilen bu büyük gelir, Turkcell’in gelmiş geçmiş en büyük gelirini de oluşturuyor. Turkcell, bu rakam ile son on yılın rekorunu egale etmiş durumda.

4.5G YATIRIMLARININ KARŞILIĞINI ALIYOR

Turkcell, yavaş yavaş 4.5G teknolojisine yaptığı büyük yatırımın da karşılığını elde ediyor. Özellikle ilerleyen zamanlarda 4.5G teknolojisi Turkcell’e büyük bir gelir kazandıracak.

BİP GİDEREK YAYGINLAŞIYOR

Turkcell’in uygulaması olan BiP, oldukça aktif bir şekilde kullanılıyor. Uygulamanın indirilme sayısı 13 milyon rakamını dahi geçmiş durumda. Bu uygulamanın da Turkcell’in gelirlerinde ciddi bir pay oluşturacağı düşünülüyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir