Kategoriler
Teknoloji

Uçan taksi ücreti netlik kazandı

Uçan taksi ücreti belli oldu.. Fransız şirketi uçan taksinin fiyatını belirledi.

Fransa merkezli Airbus şirketi geçtiğimiz günlerde uçan bir taksi projesi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Bunun üzerine bir çok soru akıllarda kalmıştı. Bu uçan taksilerin nasıl olacağı, kaç kişi yolculuk yapabilir, nasıl çağrılacak ve ücret nasıl belirlenecek gibi.

Uçan taksi ücreti uygun olacak

Airbus şirket yetkilileri uçan taksi hayata geçtikten sonra uygulanacak ücretlendirmeyi resmen duyurdu. Buna göre uçan taksi tarifesi mil başına 1,5-2,5 dolar üzerinden fiyatlandırılacak. Project Vahana olarak adlandırılan uçan taksi projesi aktif olarak kullanımı önümüzdeki 3 yıl içerisinde hayata geçmesi beklenmekte.

Şirketin yaptığı açıklamada uçan taksi modeline verilen isim CityAirbus. Peki CityAirbus’ı müşteriler nasıl çağıracak. Bu uçan taksiler ile yolculuk yapmak isteyen müşteriler akıllı telefonları kullanarak çağırabilecek. CityAirbus ilk olarak pilot tarafından kumanda edilecek ve şirket gerekli izinlerin alınması gerçekleşirse ilerleyen dönemlerde pilotsuz olarak kullanımına devam edilecek şeklinde açıklamaların altını çizdi.

Bu proje için prototip test uygulamalarına önümüzdeki yıl başlayacak olan şirket Singapore Üniversitesi‘nin kampüsünü kullanacak. Bu proje için şirket tarafından herhangi bir maliyet açıklaması yapılmadı.

Uçan taksi projesi sizce nasıl olur? 

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir