Kategoriler
Teknoloji

Uçak yolculuğu 50 yıl içerisinde değişecek

Vakit nakittir sözünün çok iyi anlattığı gibi günümüzde zamanın değeri git gide artıyor. Özellikle çalışan kesimin sık sık tercih ettiği yolculuk biçimi olan uçak yolculuğu İngiliz Daily Telegraph a göre 50 yıl içerisinde köklü değişiklikler yaşayacak ve bugünkü halinden çok farklı boyutlara gelecek.

Süpersonik Uçaklarla Pasaportsuz, Bavulsuz Üstelik Ayakta Uçuşlar

Yüz tanıma teknolojisinin gelişmesiyle istediğimiz ülkeye gidebilmek için pasaport unutma derdine son verilecek. Böylece yeni sistemle yolcunun yüzü taranacak ve pasaport fotoğrafıyla kıyaslanarak yolcunun geçiş işlemleri yapılacak. İlk uygulamanın Dubai Havaalanı’nda başlaması bekleniyor.

Önümüzdeki beş yıl içerisinde yapılması beklenen bir diğer değişikliği ise Airport isimli bir İngiliz şirket gerçekleştirerek bavulların evlerden alınıp uçağa yerleştirilmesi sağlanacak. Bu sayede yolcular bagaj işlemlerini evlerinden halledebilecekler.

10 yıl içerisinde bizleri bekleyen bir diğer değişiklik ise VivaColombia isimli bir şirket tarafından gerçekleştirilecek. Bu firmanın geliştirmesi beklenen fikre göre yolcular artık koltuklarda değil bar taburelerine benzer koltuklarda seyahat edecekler.

2020 yılına gelindiğinde NASA’nın ses hızında gidecek olan bir uçağı göklerdeki yerini alacak. Tam hayalini kurduğumuz uçak yolculuğuna kavuştuk derken bizleri kötü sürprizler de beklemiyor değil.

Rötar ve Türbülans Artacak

Tüm bu gelişmeler insanları daha fazla uçak yolculuğu yapmaya teşvik edeceğinden uçuşların artmasıyla hava trafiği yoğunlaşacak ve dolayısıyla şimdi bile uçak yolculuğunun kâbusu olan rötarlar daha da artacak. Mesela yapılan hesaplamalara göre 2*30 yılına kadar İngiltere’de rötarların 44 kat artacağı belirtildi.

İklim değişikliğinin etkileri uçak yolculuğunda da kendini gösterecek ve uzmanlara göre türbülans sayısı 20 yılda daha da artacak. Son olarak habere göre bu uçaklar pilotsuz bir şekilde hizmet verecekler.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir