Kategoriler
Teknoloji

Teknolojik cihazlar güvenlimi

Teknolojik cihazlar bizi çepeçevre sardığı zamanlarda yaşıyoruz. Her anımızda makineleşmenin eseri olan teknolojik ürünler var artık. Teknoloji insanın hayatına büyük kolaylıklar sağlıyor. Sunduğu çeşitli platformlar, ekstra özellikler, ihtiyaca uygun geliştirilen uygulamalar, zengin çevrim içi satın alma özellikleri gibi imkanlar sunuyor.

Kullandığımız teknoloji ne kadar güvenli

Teknolojik cihazlar her yerde Mutfağımızdan tutun da banyoya kadar her ortama uygun seçenekler var. Peki hayatımızın içine bu kadar giren bu aygıt ve cihazlar kamera özelliği taşıdığında ne kadar güvenli?

Bu sene Wikileaks belgelerinin yeni sızan bilgilerinde ilginç şeyler gördük. CIA ve ABD istihbarat birimlerinin Teknolojik cihazlar ile ilgisi ortaya çıktı. Üretilen TV’lerden ses çekimi yapılarak TV’nin yakınından ses alınabildiği, sesin istihbarat birimine aktarılabildiği ortaya çıktı. Benzer şekilde bilgisayar ve TV kameraları yardımıyla görüntü alınabilmesinin yolu çoktan açılmış bile. Duyduğumuzda insanı ürküten bu tablo her cihazda başarılı uygulanamasa bile internet ağına bağlı cihazlar yardımıyla verilerin kolaylıkla karşıya aktarılmasına olanak sağlıyor.

Teknolojinin nimetlerinden istifade ederken güvenlik açıklarının olduğunu unutmayın. Özellikle istihbarat birimleri bu konuya özel ilgi duyuyorlar. İnsanoğlu aslında yaratılışından itibaren ilgi ve merak sahibi olarak çevresini araştırma ihtiyacı içinde ancak bu derece çirkince yapılabilecek bir istihbarat çalışması ahlaksızlıktan başka bir şey değil.

Teknolojik aygıtların kameralarından endişe duyuyorsanız kamerası cep telefonları, kamerası televizyonlar, smart özelliği olmayan ve internete bağlanmayan televizyonlar, akıllı işletim sistemine sahip olmayan telefonlar tercihleriniz arasında yer alabilir.

Her teknolojik cihaz birer tehlike

Kameralı cihazlar hayatımıza kolaylıklar da sağlıyor ancak hackerlar tarafından da hacklenme durumu söz konusu. Hackerlar sistem açıklarından faydalanarak cihazları istedikleri gibi yönlendirme becerisine sahip. Güvenlik zafiyetini kapatarak bilinmeyen uygulamalardan ve sitelerden uzak durmak gerekiyor. En büyük güvenlik duvarı siz olduğunuzdan kişisel verilerinizin güvenliği de ilk önce sizin elinizde. Teknolojik cihazlar hayatımızda var olduğu sürece güven konusunda bir tık uzakta olacağını unutmamak gerekiyor her ne kadar önlemler alınsa’da bir şekilde sisteme giriş yapılmaktadır. Google gibi dev firmalar bile güvenlik sorunu yaşayabiliyorken tedbiri elden bırakmamak gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir