Kategoriler
İnternet

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

DNS ayarları değiştirmek aslında çok basit bir işlem ancak bilmeyenler için faydalı bir konudur. İnternet kullanırken DNS ayarlarını değiştirmek istediğimizde bunu nasıl yapabiliriz? DNS ayarları nasıl değiştirilir? Ayrıntılı açıklıyoruz.

Günümüzün vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri haline gelen internet, çok özgür bir dünya sunmakta. Ancak bazı kullanıcılar bu özgür dünya içerisinde kısıtlandıklarından kendilerini özgür hissetmek için farklı yöntemlere başvuruyorlar. Mesela sağlayacınızın size sunduğu internet DNS’si bazı kısıtlamalar içerebiliyor. Bu gibi durumlarda kullanıcılar DNS değişikliğine gidip, özgür DNS adresleri kullanmayı tercih ediyorlar. Peki elimize geçen DNS adreslerini nasıl internet bağlantımıza aktaracağız ? Aslında DNS ayarlarını değiştirmek son derece basit…

DNS AYARLARI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

DNS ayarlarını değiştirmek için ilk olarak bilgisayarınızın internet bağlantısını işaret eden simgenin üzerine gelin. Genellikle bu simge bilgisayarınızın sağ alt köşesinde yer almaktadır  sağ tuşa bir kez tıklayın açılan sekmeden ağ ve paylaşım merkezi’ni aç sekmesine tıklayın daha sonra sol sutünda Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin sekmesine tıklayın.

Ardından ağınız görüntülenecektir. Ağınızın üzerine sağ tık yapın ve özellikler yazısına bir kez sol tıklayın. Açılan bölümden İnternet Protokolü Sürüm 4 yazısını bulun ve tıklayın. Karşınıza çıkan bölümde DNS girmek için alanlar göreceksiniz üstteki değil alttakine gelin ve Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan’ı işaretleyin ve ardından elinizdeki yeni DNS’yi girip Tamam’a basın. İşleminiz bu kadar. DNS ayarları işlemi bu kadar Bu sayede artık yeni DNS adresiniz ile interneti kullanmaya başlıyorsunuz. Kolay gelsin :).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir