Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji ve sağlık

Teknoloji ve sağlık belkide teknolojik açıdan en çok gelişen sektörlerden bir tanesi fakat bu konuda pek araştırmacı olmadığımızdan teknolojinin sağlık sektöründe nekadar geliştiğini işin içinde olmayan bilmemektedir.

Teknolojinin sağlık sektörü

Sağlığa zararları sıkça bahsedilen teknolojik aygıtların dolaylı yollardan sağlığa olan katkıları neden hiç tartışılmaz bilinmez ama bu yazımızda sofistike gibi görünse de teknolojinin bazı pozitif yönlerine vurgu yapacağız. Sağlık hayatımızın idame ettirilmesi, yürümesi, ben buradayım demesi için bir yaşam iksiri. Tüm beden ve metabolizma sağlık üzerine çalışır ve bu nizamı korumak ister. Nizamı bozan bazı dış faktörler devreye girince vücutta sendeleme başlıyor.

Teknolojinin ve sağlık yönünden en önemli faydası sağlıklı besin diyetleri ve sağlık bilgilerine erişimin inanılmaz derece kolaylaşması. Ünlü isimler başta olmak üzere birçok doktorun açtığı web siteleri sayesinde sağlık bilgileri ve sağlık önerileri kolayca erişilebilir hale geldi.

Diyet listeleri ve diyet yemek menüleri teknolojinin bize en fazla aranma sağladığı alanlar. Kadınlar, kilolu olanlar ya da kilo almak isteyenler herkes 21.yy sorunu olan kilo problemleri sebebiyle internete yöneldi. Ayrıca sağlık alanında geliştirilen cep telefonu uygulamaları da verilerinizi, koşunuzu, sağlıklı yaşam için yaptığınız egzersizleri kayıt altına alarak artık sonuç sunabiliyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber hem cep telefonları hem akıllı saatler adımlarınızı sayıp nabzınızı ölçer duruma geldi.

Teknoloji alanında üretilen ürünler de sağlıklı yaşama ve engelsiz hayata imkan sağlıyor. Engelli vatandaşlar için son model engelli arabalar ve akıllı araçlar üretilmektedir. Onlar hayatımızın değerlileri olduğundan engelsiz bir yaşam için teknolojik gelişimleri hakkediyor.

Teknolojinin en büyük dönüşümü ise tıpta yaşanan yeni buluşlara imkan sağlaması oldu. Artık detaylı taramalar, röntgenler, ameliyatlar, tedaviler sayesinde teknolojik veriler ve cihazlar ışığında teşhis yapılabiliyor. Önceleri imkansız görülen bazı hastalıklara karşı güncel gelişmeler ışığında tedavi yöntemleri geliştirildi. Teknoloji ve sağlık artık ayrılmaz bir ikili olarak her yaştan bireye katkı yapan gelişmelerle dolu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir